Home Blog

Kaartenverkoop Blauwhuis gestart

0

Tickets online! Vanaf nu is het mogelijk voor het publiek om tickets te kopen voor de races bij FAC-Autocross van zondag 3 oktober. De tickets kosten € 15,-. Ze zijn verkrijgbaar op www.fac-autocross.nl

Dankzij de versoepelingen is de 1,5 meter niet meer van kracht. Testen voor toegang of het tonen van een QR-code is nog wel nodig. De races gaan om 11:30 uur van start.

Extra informatie Speedway Emmen 25 september

0

Extra info met betrekking tot toegang rond de baan & rennerskwartier:

In tegenstelling tot eerdere berichten is een coronacheck toch niet noodzakelijk. Deze activiteit valt nu onder de categorie amateursport wedstrijden. Hier is een Coronacheck niet noodzakelijk. Ook is het niet meer nodig om de 1,5 meter afstand te houden en het verplicht zitten is tevens niet meer van toepassing conform de laatste richtlijnen van rijksoverheid zoals vermeld op de website rijksoverheid.nl Wel blijven de algemene adviezen van kracht: Geef elkaar een beetje de ruimte, was je handen regelmatig en blijf thuis als je covid gerelateerde klachten hebt.

Alle vrijwilligers, en rijders moeten door de poort aan de achterkant van het terrein. (achter de kartbaan, aan Pottendijk westzijde). Dus niet door de HOOFDINGANG!!! Voor navigatie adres van de kartbaan ingeven en voor de kartbaan op splitsing links aanhouden. Ook aan de poort aan de achterkant zal er gecontroleerd worden.

I.v.m. de toegangsregels en beperkte ruimte willen we zo weinig mogelijk personenwagens op het rennerskwartier. De wagens die echt het terrein op moeten kunnen in het rode gebied parkeren. Dus niet in de pits (afgezien van de autos die een trailer trekken).

De saloonstoxs bij voorkeur zoveel mogelijk in het groene vak parkeren. Het paarse gedeelte is de pits van de bangers. Zwart is de opstelplaats. En eventueel plaats om te keuren. Daar geen vrachtauto’s en/of bangers parkeren. (Wanneer het weer het toelaat zullen we op de baan gaan keuren).

Informatie autocross Sumar

0
Sumar

I.v.m. de vele animo heeft de organisatie besloten zaterdag 2 Oktober vroeg te starten. Dit zal gebeuren om 10.00 uur.

De Bangerstox Sumar klasse kan de auto die ochtend vanaf 7 uur laten keuren. Dit om zo te zorgen dat de keurmeesters en de coureurs de tijd hebben om de auto’s voor aanvang van de wedstrijd te kunnen keuren. Dus kom niet te laat!

Daarnaast zijn de volgende klassen al vol:
-Standaard
-Dames
-Juniorklasse
-Bangerstox

Inschrijven voor van van deze klassen is dus niet meer mogelijk.

De kaartverkoop voor bezoekers is er alleen op de dag van de cross, dus geen online kaartverkoop beschikbaar.

Finale races NNO Ter Apel

0

Het einde van het Ovalracing seizoen zit eraan te komen. En het belooft in diverse klassen een spannende ontknoping te worden. Want nu we dit jaar minder wedstrijden rijden dan tijdens een regulier Ovalracing seizoen zijn de verschillen tussen de coureurs minimaal.

In tegenstelling tot eerdere berichten is een CoronaCheck bij de ovalraces op zondag 3 oktober (Finales NK Ovalracing) en de autocrossdag op zondag 17 oktober nu niet meer noodzakelijk. Deze activiteit valt nu onder de categorie amateursport wedstrijden. Hier is een CoronaCheck niet noodzakelijk. Ook is het niet meer verplicht om de 1,5 meter afstand te houden en het verplicht zitten is tevens niet meer van toepassing.

Tickets voor de Internationale Ovalraces op zondag 3 oktober zijn uitsluitend te koop via de online ticketshop: https://ticket.eventree.nl/nl/shop/fsyn37kakoxmjeboiaslhnloakz4zluksejjqdlk?step=1&event=2841&fbclid=IwAR0yXFpd8ysnrIQywQeoeJNfn5zahtTPxgU3I9n5HGQNOVxHCWj_xfK7kko

Inschrijving Autocross Sumar

0
Sumar

De autocross van Sumar die gepland stond voor 11 september is verplaatst naar 2 oktober.

Dit zodat het bestuur z’n verplichtingen naar de deelnemers kan nakomen, en het publiek weer kan laten genieten van dit traditionele evenement. Natuurlijk alles valt en staat met de door de overheid in het vooruitzicht gestelde versoepelingen.

Deelnemers die al startkaarten hebben voor 11 september worden automatisch doorgeschoven naar 2 Oktober. Als je 2 Oktober verhinderd bent, graag contact opnemen met Willem van der Leest ( 0642221412 ). Hij zal dan het retour nemen van de start kaart met je afstemmen.

Inschrijving *GESLOTEN* zondag 3 oktober races op Speedway Blauwhuis

0

*UPDATE* : De inschrijving voor de races van 3 oktober zijn gesloten. Binnen 4 uren hebben 180 deelnemers zich aangemeld. Binnenkort worden de startlijsten gepubliceerd.

Op zondag 3 oktober gaan wij weer racen op Speedway Blauwhuis.

De Coureurs kunnen zich vanaf maandagavond 20 september inschrijven op de website www.fac-autocross.nl (Max 180 deelnemers).

Informatie autocross De Knipe

0
Knipe

Belangrijke informatie voor de cross:

Afgelopen dinsdag was er weer een Corona persconferentie met een aantal wijzigingen in het coronabeleid. Dit betekend onder andere dat er met ingang van 25 september geen maximum aantal bezoekers is op evenementen. Dit is dus goed nieuws voor de autocross.

Dit betekent dat autocross de Knipe verreden mag worden met publiek. De kaartverkoop voor deze wedstrijd zal gewoon ouderwets aan de baan zijn.

U dient wel in het bezit van een geldige QR- code in de CoronaCheck- app te zijn en U te kunnen legitimeren. Vriendelijk verzoek aan zowel de bezoekers als de coureurs om zoveel mogelijk gepast of met de pin te betalen.

Bij het betreden van het terrein mag de chauffeur blijven zitten, aan de overige passagiers (vanaf 12 jaar) wordt gevraagd om de auto te verlaten en zich bij de andere kassa te melden. Hiermee hoopt de organisatie de wachttijden zoveel mogelijk te verkorten.

Het terrein aan de DS. van der Veenweg 22 zal om 7.30 uur geopend worden, coureurs graag met auto voor 10.00 uur binnen.

Vanwege de grote inschrijving en het vroege aantreden van het donker wil de organisatie om 11.00 uur starten. De organisatie gaat werken met de KNAF- app, dus mocht U deze app nog niet op uw telefoon hebben staan , download deze dan nog snel in de Play- of Appstore.

De indelingen zullen niet meer op het papieren prikbord komen te hangen, maar alleen in de app zichtbaar zijn. Als laatst geldt nog voor degenen die geen geldige KNAF- licentie hebben, deze dienen via de KNAF- site een ERB (voorheen daglicentie) aan te vragen.(Met uitzondering van de juniorenrijders uiteraard, deze dienen in het bezit te zijn van een geldige KNAF- licentie en kunnen geen ERB aanvragen).

De inschrijvingen beginnen aardig door te lopen. Divisie V is vol, de andere klassen beginnen ook aardig vol te lopen. Voor de keverklasse en juniorbuggy moeten er nog een aantal rijders bijgeschreven worden om deze klassen door te laten gaan.

Dus mochten jullie nog iemand weten die graag wil rijden, laat hem/ haar dan snel opgeven via de site https://autocrossdeknipe.nl/aanmelden/

Met vriendelijke groet,ACC de Knipe en Drentse Autocross Club

25 september gaat Speedway Emmen weer open

0

Nu per 25 september de anderhalve meter afstand en het maximum van 750 bezoekers eraf gaat mag speedway Emmen na bijna 2 jaar wachten eindelijk weer een wedstrijddag organiseren.

Zoals elk evenement zijn ze wel verplicht een Coronacheck te doen. Dat betekent dat alle bezoekers een Coronapas moeten tonen voor voordat ze richting de kassa’s/baan kunnen gaan. Dit gaat in de vorm van een geldige QR-code op je telefoon of bewijs op papier. (Dus alleen toegang voor mensen die volledig gevaccineerd zijn, een bewijs van immuniteit hebben of een negatieve testuitslag hebben die niet ouder is dan 24 uur)

Uiteraard blijft gelden dat wanneer je, ondanks een geldige coronapas, covid gerelateerde klachten hebt je gewoon thuisblijft ook wanneer je gevaccineerd bent.

De organisatie had uiteraard deze maatregelen liever ook niet gehad maar ze zullen er streng op toezien omdat ze ook graag in de toekomst wedstrijden willen organiseren. De organisatie vraagt de bezoekers ook om op tijd te komen, omdat er oponthoud kan ontstaan bij de controle.

Speedway Emmen zal daarom extra mensen inzetten om deze controle soepel te laten verlopen.

Nadat de QR-code gescand is kan er als vanouds per contant een kaartje gekocht worden bij de kassa. Dit kan niet online gedaan worden en er kan niet gepind worden. Reserveren is dan ook niet nodig. Nadat iedereen gescand is en een toegangsbandje heeft gekocht zal de dag gelukkig weer net zo zijn als alle jaren hiervoor.

Alle vaste klasses die op Emmen rijden hebben al wedstrijden gehad vandaar dat de Bangers de eer krijgen om de openingswedstrijd voor hun rekening te nemen.

De entreeprijs voor het publiek wordt verhoogd naar 20,-. Dit is helaas noodzakelijk omdat er de afgelopen veel kosten wel gewoon doorliepen maar er geen inkomsten zijn binnengekomen. Daarnaast is het zo dat sinds 2009 de entree prijs op 15 euro stond en dat dit door inflatie en stijgende kosten niet langer dekkend is.

We zijn blij dat er eindelijk weer actie zal zijn in de Arena. We hopen op jullie begrip en medewerking. Net zoals voor Corona doen we dit spelletje samen en hebben we iedereen nodig om deze hobby mogelijk te kunnen blijven maken!

Organisatie, vrijwilligers, rijders, monteurs en publiek. Zonder van deze partijen is er geen Speedway Emmen. Daarom is de organisatie blijdat we er eindelijk weer als vanouds met z’n allen een mooi feestje van kunnen maken aankomende zaterdag! Wij hebben er in ieder geval zijn in. Wij hopen jullie ook!!

Brandvertragende kleding

0

Beste coureurs,


Vergeten jullie de brandwerende kleding niet tijdens de volgende races.

-balaclava muts
-ondershirt
-onderbroek
-sokken
-handschoenen
-overall

Vanaf het seizoen 2020 is brandvertragende onderkleding verplicht gesteld door de Nederlandse Autosport Bond. Dit in samenspraak met de verzekeringmaatschappij van de NAB. De verplichting geldt voor iedere klasse die actief is onder de NAB. Dit betekent dat iedere coureur die deelneemt aan wedstrijden onder de vlag van de NAB, in het bezit moet zijn van brandvertragende kleding.

Deze kleding moet getoond kunnen worden bij de technische keuring. Ook na de wedstrijden kan nacontrole plaatsvinden op het dragen van brandvertragende onderkleding.

Om de juiste brandvertragende kleding aan te schaffen, is het belangrijk om te kijken naar de juiste keurmerken. De brandvertragende onderkleding moet voorzien zijn van één van de volgende keurmerken:

Alleen FIA 8856 2000 of FIA 8856 2018 of SFI 3.2 of 3.3 of 3.4 of 3.5 of ‘brandvertragende kleding met gelijkwaardige normering’ voldoet.

Is er geen normering in de kleding, dan is het geen goedgekeurde onderkleding door de Nederlandse Autosport Bond.

Livestream ACON autocross 19 september

0

Hier vind je de link voor de ACON live stream voor a.s. zondag 19 september 20121.

Uren gratis live autocross vermaak en spektakel bij u op het beeldscherm. Met wederom de commentaren van Johan Hubers en Meindert Acda! Helaas kunnen we nu nog niet met publiek, maar dit kunnen we wel voor jullie doen! Met dank aan Tata Steel www.tatasteeljobs.nl , Gomes Passie voor mobiliteit en Schoon Producties.

Klik op de onderstaande foto om naar het Youtube kanaal van de ACON te gaan:

6,366FansLike
785VolgersVolg
789AbonneesAbonneer

Recent Posts