Home Blog

Welkom op RaRaRacing.nl

0


RaRaRacing.nl is een onafhankelijke toonaangevende autosport website met een ruim aanbod van foto`s over autocross en autosport in Friesland.

Sinds 2007 is RaRaRacing een bekend begrip en een voorloper in de digitalisering van de autocross. Onze website bevat een ruim aanbod foto`s, video`s en nieuwsberichten van de diverse clubs. Daarnaast heeft RaRaRacing goede contacten met de media voor publicaties. Wij hielpen onder andere mee aan de grootste caravancross op dirttrack, de unieke live uitzending van Omrop Fryslan, organiseren van wedstrijden, promoten van de autosport evenementen en nog veel meer!

Neem gerust een kijkje op onze website, onze Facebookpagina, ons Twitter account of bekijk onze foto`s op Instagram.

Voor vragen, nieuwtjes, uitnodigingen en al het andere, stuur ons gerust een mail.

Algemene mail: info@rararacing.nl

Voor foto nabestellingen en website beheer: meindert@rararacing.nl

Sponsoren RaRaRacing.nl

0

Wilt u sponsor worden van onze website? 

Hiervoor bieden wij u een vermelding van uw bedrijfsnaam met logo en een link naar uw website op onze website.

Dus heeft u interesse…
Neemt u dan contact met ons op via info@rararacing.nl!

Wiersma tuinaanleg & onderhoud Hurdegaryp
Autobedrijf Hoekstra Hilaard
CrossWurk Stickers & t-shirts & meer!
TMR gespecialiseerd in de voedingsindustrie

     

De NAC blijft positief over racen in 2020

0

Het is voor ons allemaal nog afwachten hoe alle maatregelen rondom het coronavirus zich de komende maanden gaan ontwikkelen.

De grote vraagt blijft natuurlijk: mogen er na 1 september weer evenementen georganiseerd worden?We hopen dat de cross van 19 september wel door kan gaan. Wel hebben wij een extra datum toegevoegd aan onze agenda: zaterdag 24 oktober.

Dit natuurlijk alleen indien vanaf 1 september het verbod op evenementen word ingetrokken .

Autocrossen in Duitsland bij de NWDAV. – Autocross over de grens

0

Al jarenlang reizen diverse Nederlandse coureurs af naar de Duitse circuits. Ook zijn de organisaties van deze Duitse clubs ook elk jaar aanwezig bij Racing Expo. We spraken met de organisatie van de NWDAV en vroegen ze, waarom deze races zo populair zijn bij de Nederlandse autocrossers.

Bekijk ons gesprek door op de onderstaande foto te klikken:

Training Lelystad 17 mei AFGELAST

0
NOV Lelystad

Het spijt ons verschrikkelijk te moeten melden dat de geplande NOV training van as. zondag 17 mei GEEN DOORGANG KAN VINDEN.

Zie het persbericht van de NAB hieronder en zoals deze ook op de NAB site staat:

PERSBRICHT De versoepeling van de noodmaatregelen omtrent onze tak van autosport biedt ons nog onvoldoende ruimte om te kunnen opstarten. De NAB is op de achtergrond druk doende om bestuurlijk de zaken voor te bereiden en uit te werken. Zodra er ruimte is om in de breedte weer op te starten zal dit middels een persbericht kenbaar gemaakt worden. Wij begrijpen dat de rijders graag weer los willen, maar wij vragen nog enig tijd geduld.

Dit standpunt van de NAB heeft de NOV Lelystad doen besluiten de training van as. zondag te annuleren en tot nader bericht van de NAB geen trainingen meer te plannen. Vanzelfsprekend wordt het betaalde inschrijfgeld zsm. terug gestort.

Bestuur NOV Autospeedway

Geen Autocross Masters in 2020

0

Beste Coureurs, fans en liefhebbers.

Afgelopen jaar, op 16 November 2019 heeft de Autocross Maters onderstaand bericht aan ons doorgestuurd.

De Autocross Masters kalender van 2020 is bekend.We gaan een knallend jaar tegemoet waarin ze een scala aan technische lange, harde, ovale, en losse banen hebben waarover het kampioenschap beslist zal worden. Coureurs zullen verrast worden op de banen met hoogte verschil, kombochten en misschien zelfs jumps, en natuurlijk ook het stof en zand! Vol trots presenteerde zij toen de agenda voor 2020, het 4e jaar als Autocross Masters en waarin ze als team ingezet hadden om wéér een trede hoger te klimmen in de organisatie van het Autocross Masters kampioenschap 2020. Nu, de 10e Mei 2020, is de realiteit véél anders.

Inmiddels hadden ze de eerste wedstrijd al paar weken achter de rug moeten hebben en alles bijna al weer klaar moeten hebben voor de 2e wedstrijd. En, jullie als rijders, de ene rustig alles schoon aan het maken zou zijn terwijl de ander met “de handen in het haar” zou kunnen zitten omdat niet alles verlopen is zoals hij zou willen.

Maar, nee, het is zoveel anders……….De organisatie van de Autocross Masters heeft nog afgewacht, informatie opgehaald en natuurlijk geluisterd naar de persconferenties. Ook al is er afgelopen week niks aan de datum veranderd die vooralsnog vast staat voor het verbod op grote evenementen met een vergunning, dit is 1 September 2020, nemen zij als bestuur dan ook het besluit om geen kampioenschap Autocross Masters 2020 te organiseren!

Wel zullen ze als team bereid zijn, als het mogelijk is en vrij gegeven wordt, om na 1 september haar medewerking te verlenen aan organisatoren/clubs die een wedstrijd willen organiseren. Want die balen er ook gruwelijk van, net als jullie, dat er geen groen licht gegeven kan worden op/voor wedstrijden tot september. De organisatie van de Autocross Masters zullen de vaste sponsoren persoonlijk benaderen.

Met vriendelijke groet,
bestuur Autocross Masters: Theo Dens, Richard Zwiep, Bram Hoogstra, Leo Beekmans

STAY SAFE, AND SEE YOU ON THE TRACK

Interview Emergency Response Team

0

We vergeten het vaak, maar de mensen van de hulpdiensten zijn ook erg belangrijk in de autosport. Deze helden zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van de coureurs na een ongeval. Hierom spraken wij met het team van het Emergency Response Team tijdens Racing Expo Leeuwarden

Klik op de onderstaande foto om ons gesprek te bekijken

Nog geen autosport in Nederland

0

Het kabinet heeft een stappenplan opgesteld hoe de Corona maatregelen stapje voor stapje versoepeld kunnen worden. Grote evenementen mogen pas weer doorgaan als er een coronavaccin is, zegt minister Hugo de Jonge. 

Pas als er een vaccin tegen het coronavirus is, kunnen grote evenementen weer worden gehouden. Tot die tijd is het gevaar te groot dat het virus daardoor weer opleeft, denkt het kabinet.

Veel van de strenge maatregelen tegen het coronavirus zijn of worden de komende tijd versoepeld. Zo gaan de scholen, horeca, sportverenigingen en culturele instellingen weer open. Maar van grote festivals en andere ‘massale evenementen met een landelijke uitstraling’ komt het voorlopig niet, schrijft ‘coronaminister’ Hugo de Jonge aan de Tweede Kamer.

Organisatoren en publiek moeten afwachten, want een datum kan het kabinet voor de evenementen nog niet noemen. “We hopen natuurlijk op snel, maar een jaar of langer is heel reëel.”

Vanaf 11 mei mag er weer buiten gesport worden mag weer in groepen van maximaal 10 personen, maar alleen als het geen contactsport betreft. Dit zou voor de autosport alleen mogelijk zijn wanneer de tribunes afgezet worden en ook in de pitlane voldoende afstand gehouden kan worden. Een lastige opgave voor de clubs. De openbare gelegenheden kunnen alleen op reservering open met een maximum van 30 personen. Voor dat aantal kan een vereniging geen wedstrijd organiseren.

Voor de CrossVlogs interviews betekent dit dat we vanaf 11 mei weer nieuwe interviews en items kunnen gaan opnemen.

Vanaf 1 juli zijn er weer bijeenkomsten van honderd mensen toegestaan. Met dat aantal zou je een wedstrijd zonder publiek kunnen organiseren met livestreams, maar een organisatie moet het hebben van de verkochte entreekaarten. Zonder entree, kan een club geen wedstrijd organiseren.

Na de zomer zouden sportclubs weer geopend kunnen worden. Of daarbij ook onze autosport evenementen vallen, is nog niet bekend. Moeten we dan met ons allen mondkapjes dragen? Liever een mondkapje dan totaal geen autosport! Volgens premier Rutte is het mogelijk dat mondkapjes gebruikt kunnen gaan worden in situaties waarin 1,5 afstand houden onmogelijk is. Voornamelijk zodat mensen anderen niet kunnen besmetten.

Dus of het seizoen nog een late start krijgt in september, of dat we pas in 2021 weer aan de start staan? Wij weten het niet. Het belangrijkste is dat we met ons allen veilig en gezond zijn.

Waarom goede kleding in de autosport? – CrossVlog #29

0

De kledingvoorschriften worden telkens strenger. De tijden dat coureurs met een oude overall en een brommerhelm naar de cross kwamen, is voorbij. Brandwerend ondergoed en overall, een goede helm en bescherming voor je nek. Waarom is dat zo belangrijk? Hoogstra Autosport geeft antwoord.

Bekijk onze video door op de onderstaande foto te klikken:

Geen NK Autocross in 2020!

0

Update impact coronavirus op het Eurol NK Autocross

Voor het Eurol NK Autocross 2020 zullen de startlampen dit jaar niet uitgepakt worden. In de enorm lange historie van het Nederlands kampioenschap zullen er geen kampioenen zijn dit seizoen, en zo blijven de 8 kampioenen van 2019 een jaar extra kampioen.

We horen jullie denken vanaf september mogen er toch weer vergunning plichtige evenementen plaatsvinden? Dat lijkt inderdaad een doel op zich, alleen is er op dit moment nog zoveel onduidelijk over wat dan wel en niet mag, en zelfs of het dan wel mag of kan. Dan hebben we circa 6 weekeinden waarin gecrosst kan worden en voelt iedereen de druk om te presteren zonder enige vorm van wedstrijd ritme. Ook kan er geen volledig programma worden afgewerkt in deze krappe periode, waarin het ook nog eens steeds vroeger donker wordt.

Vandaar dat de organisatie met pijn in het hart deze beslissing bij het BSAC en de KNAF hebben neergelegd. Beide partijen zijn het met deze beslissing eens en zo eindigt het seizoen na welgeteld nul wedstrijd meters.

Dit is de trieste werkelijkheid wat het coronavirus voor impact heeft op een bijzonder en apart seizoen. Het inschrijfgeld wordt aan de rijders teruggestort en met de NK clubs, die in 2020 mochten organiseren, gaat de organisatie in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden in 2021.

Het NK Autocross wil iedereen bedanken voor het vertrouwen in het kampioenschap, wat er op papier zo mooi uitzag. Helaas dus geen NK en we hopen elkaar langs de banen te treffen in het najaar.

Blijf gezond en zorg goed voor jezelf en anderen.

6,102FansLike
784VolgersVolg
789AbonneesAbonneer

Recent Posts