Home Blog

Trainingsdagen Speedway Emmen

0

Trainingsdag Bangers en saloonstox

Beschikbare dagen zijn:
-Zaterdag 3 juli
-Zondag 4 juli
-Zaterdag 10 juli
-Zondag 11 juli.

Max 50 auto’s per dag
Max 3 mensen per auto. (bijv 1 rijder en 2 monteurs)
Kosten €75,- per auto per dag.

Dagen zullen nagenoeg volgeboekt moeten zijn om doorgang te kunnen hebben. De trainingsdagen zijn van 10 tot 16:00 uur. Uiteraard handig om op tijd aanwezig te zijn.

Het is een dag bedoeld voor het plezier. Een dag vermaak. Het is geen RACE dag. Contact op de baan is dan ook VERBODEN!! Opzettelijk contact zal dan ook consequenties hebben. Bijv uitsluiting vd trainingsdagen maar evt ook van eerstvolgende wedstrijden.

Een licentie is niet nodig. Een auto delen is daarom geen probleem. Bestuurder moet uiteraard nuchter zijn en bij inschrijving ook aangemeld zijn. De rijder die zich opgeeft is ook verantwoordelijk voor de andere mensen die hij opgeeft.

I.v.m. de grote verwachte belangstelling dit vragen we je aan te geven wanneer je allemaal zou kunnen. Wij zullen een zo goed mogelijk indeling maken wie wanneer kan rijden. We gaan ons best doen maar het zal lastig zijn om aan de wensen van iedereen te kunnen voldoen. Je mag evt aan meerdere trainingsdagen deelnemen.

Planning is om te beginnen met max 10 auto’s op de baan. Nadat iedereen weer beetje gewend is willen we naar ca 15 auto’s. Het zal gewoon een kwestie zijn van netjes achter elkaar aansluiten. We racen ca 10- 12 ronden waarna de auto’s na de vlag direct de baan verlaten en de volgende 10 de baan oprijden. Het gaat dus in hoog tempo achter elkaar waardoor je nooit lang hoeft te wachten. Het is dan wellicht ook verstandig om met een radiateur te rijden.

Auto’s en volledige uitrusting dienen verder wedstrijd-klaar te zijn. Er is geen keuring dus check zelf nog extra goed op brandveiligheid.

Regels m.b.t. Corona:
-Afstand houden. Houdt zoveel mogelijk afstand van elkaar dus denk aan de 1,5m regel zeker bij mensen van buiten je eigen bubble.
-Het is buiten dus mondkapjes zijn NIET verplicht.
-Alle rijders moeten moeten bij de opgave namen van hun monteurs opgeven.

I.o.m. de motorcross kunnen we parkeren na de keuring van de stockcars (vanaf de loods) tot aan de inham voor bij de tunnel.

DEELNAME AAN DE TRAINING IS VOLLEDIG OP EIGEN RISICO!

Opgave is mogelijk via: https://forms.gle/BbRFsmewzzuWrW6N7

Speedway Venray opent de deuren

0

De organisatie van Speedway Venray heeft laten weten dat ze een wedstrijd gaan organiseren op 27 juni.

De volgende klassen zullen aan de start verschijnen:
-Stockcar F1
-Stockcar F2
-Stockcar F2 junioren
-2ltr Saloon Stockcars
-National Hotrod,
-Heritage
-V8 Oval series. 

Training vangt aan om 09.00 uur en de wedstrijden duren tot 18.00 uur.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de dagkassa, je hoeft dus niet meer te reserveren van te voren. Toegang alleen op vertoon van een geldig vaccinatiebewijs, negatief testbewijs of herstelbewijs. Test mag 40 uur voor binnenkomst afgenomen zijn

Geen autocross Bantega 2021

0

Na lang wikken en wegen, overleggen en zien wat de voorwaarden zijn voor het organiseren van een evenement heeft de organisatie toch het besluit genomen dat de Autocross Bantega ook dit jaar NIET door zal gaan.

De organisatie richt hun pijlen op 2022 en hopen dan van de 43e editie van de Autocross Bantega een geweldige dag te maken!

Tot op 20 augustus 2022!

CrossVlog 47 deel 1 – Testdag Blauwhuis 5 juni 2021

0

Deel 1 van onze CrossVlog 47 gaat over de testdag op Speedway Blauwhuis.

Op 5 juni organiseerde de FAC autocross een testdag voor de FAC1600 en de Stockcar Formule 1 klasse. Het was de eerste actie weer op de baan sinds de seizoen afsluiter in september 2019 op Speedway Blauwhuis door de corona maatregelen. Een regenbui in de ochtend leek even roet in het eten te gooien. Bij aankomst was de baan compleet verregend. Na een paar heats om de baan droog te rijden werd de baan goed onder handen genomen waardoor de coureurs konden gas geven. Hoe erg hebben de coureurs elkaar gemist en hoe was de sfeer in de paddock? We vroegen het de coureurs.

Deel 2 komt over een paar dagen online.

Bekijk onze video door op de onderstaande foto te klikken:

Geen autocross Yde de Punt 2021

0

Aan alle autocrossers en combinerace teams en crossliefhebbers, geen autocross De organisatie had nog goede hoop dat ze de cross zouden kunnen organiseren maar gezien de huidige omstandigheden lukt het dit jaar nog niet.

De organisatie hoopt dat ze ons volgend jaar weer allemaal zien op hun cross.

Na 30 juni mogen grote evenementen weer, mét test

0
FAC autocross

Goed nieuws voor de autosport in Nederland!? Het kabinet heeft laten weten dat de verruiming van de maatregelen ook van kracht is bij sport evenementen.

Geen afstand houden en duizenden bezoekers, veel van deze coronamaatregelen verdwijnen eind deze maand voor (sport)evenementen. De organisaties moeten wel gebruik maken van toegangstesten en vaccinatiebewijzen.

Bezoekers moeten een coronatest laten zien die maximaal 40 uur oud is, of een bewijs dat zij gevaccineerd zijn of al corona hebben gehad. Zij hoeven dan geen afstand te houden en geen mondkapje te dragen.

De eerste weken gelden er nog wel een paar extra regels. Zo mogen evenementen maximaal 25.000 bezoekers ontvangen, en mag het evenement niet langer dan 24 uur duren. De nieuwe regels gelden voor evenementen die toegangskaartjes verkopen, en op een afgesloten locatie worden gehouden.

Het is nu wachten op de reacties van de clubs. Wanneer gaan we los? Laten we hopen dat we dankzij deze versoepelingen snel weer los mogen, kunnen racen en elkaar weer kunnen treffen op het circuit.

Trainingsdag Texel

0

20 juni organiseert de MAB Texel weer een autocrosstraining en dus geen wedstrijd. Aanmelden is mogelijk via de website: www.mabclub-texel.nl/nieuws

Persbericht NK Autocross

0

Onderstaand persbericht hebben we ontvangen van het NK Autocross:

Alle KNAF autocross licentiehouders hebben vanavond onderstaand bericht ontvangen. Echter heeft de FIA EK Toldijk 2021 stichting nog geen officieel statement naar buiten gebracht wat volgens afspraak vanavond om 18.00h zou gebeuren.

Door de automatische verwerking van al het emailverkeer en berichtplaatsing hebben we het niet meer kunnen tegenhouden. Eurol NK Autocross kalender aangepast De Veronica jingle “herinnert u zich deze nog, nog, nog” blijft maar door ons hoofd schieten. Het is al ruim 20 maanden geleden dat we in het zonnige Albergen onze laatste Eurol NK Autocross reden. Nog nooit in de lange NK historie bleef een titel zolang geldig.

Maar komen er dit seizoen dan eindelijk nieuwe kampioenen of prolongeren sommige van hun gewoon de titel? Hoezo dan horen we je denken, komt er een NK dit seizoen dan? Yeah, jippie. We durven het eindelijk aan. We presenteren dan ook met trots de update van de Eurol NK Autocross kalender 2021.

Sinds de afgelopen weken zijn we blij dat er pakketten zijn met onbeperkt bellen en data. Want de hoeveelheid die we als SONAK gebruikt hebben voor onderling overleg is aardig opgelopen. Ook met de clubs is er intensief overleg geweest na de persconferentie van 4 juni jongstleden. Tijdens deze persconferentie werd voorzichtig aangekondigd dat er weer meer mogelijk wordt na 30 juni 2021.

Dankzij de steun van de KNAF en NOC/NSF hebben we het voor elkaar gekregen dat het Eurol NK Autocross dit jaar de status topsportevenement heeft gekregen. Ook dat is pas in de laatste weken voor ons een positieve zet geweest om door te gaan, wat ook geldt voor onze mede organisatoren.

Gewijzigde NK kalender 2021
Ook al worden er nog geen definitieve vergunningen verleend, beseften we dat we door moesten pakken. Het spelletje dat we, samen met onze mede organisatoren, al jaren spelen blijft in deze roerige tijden toch spannend. Maar nog langer wachten met de bekendmaking van de nieuwe EUROL NK Autocross kalender kunnen we niet meer voor ons houden. Zeker niet nu bekend is geworden dat de FIA EK Autocross wedstrijd in Toldijk HELAAS door de onzekere omstandigheden niet doorgaat.

Vandaar dat we hebben besloten dat de eerste NK data verplaatst worden naar 31 juli en 1 augustus. De eerste marathon NK Autocross ooit. Uit kosten overweging voor de club, en in zeer nauw overleg met Loenens Autoteam en de FIA EK Nederland Stichting, leek ons dit een prima oplossing. Dat het niet voor iedereen in zijn of haar agenda zal passen begrijpen we maar al te goed. Het zijn lastige keuzes die we moesten maken, en om het voor iedereen goed te doen gaat ons (helaas) niet lukken.

Naar de eerste marathon NK plannen we er gelijk nog een. Ook in Gendringen bij Auto Sport Vereniging Gendringen rijden we op 14 en 15 augustus twee dagen achter elkaar. Hierdoor snoepen we geen extra datum af voor clubwedstrijden in september. Het zal een aparte beleving worden dat we in twee weekenden gewoon al 2/3 van ons kampioenschap er op hebben zitten. Nood breekt wet.

Gersloot staat ook gewoon weer op de kalender. De flexibiliteit van de Friese club NK Autocross Gersloot Eurol 2021 stelt ons in staat om de datum 28 augustus, oorspronkelijk voor Rosmalen bedoeld, aan hun te geven. Maar wordt er dan geen NK in Rosmalen gereden? Jazeker wel. Zoals gepland sluiten we het seizoen 2021 daar af en wel op een extra datum namelijk zaterdag 11 september bij ACC Geffen

Maar wat mag er na 30 juni?
Qua voorwaarden hebben we nog geen idee waar we aan moeten voldoen. Met of zonder publiek? Daar kunnen we nu nog geen zinnig woord over zeggen. We hopen voor iedereen natuurlijk met publiek. Of gemeentes terughoudend blijven weten we nog niet. Door het naar achter schuiven van NK 1&2 hopen we natuurlijk op meer ruimte in alles. Maar het is en blijft een onzekere periode op dit moment. Dat neemt niet weg dat we niet enthousiast kunnen en mogen zijn toch?

Wanneer kunnen we registreren?
Het betekent dat we de NK registratie zo snel mogelijk zullen openen. Rijders die in 2019 en/of 2020 en/of 2021 een licentie hadden zullen hierover een mail ontvangen als de registratiedatum bekend is. Het beleid dat geldt voor registratie en/of wachtlijsten kunnen we pas in een later stadium bekend maken.

Alles wat we willen en kunnen staat met het aantal registraties. Uiteraard hopen we op een mooi seizoen en blijkt onze hoop niet ijdel.

Tot NK autocross in Toldijk op 31 juli. Blijf ook de komende tijd nog gezond en voor elkaar zorgen.

Voor de oorspronkelijke NK datum in Toldijk op 10 & 11 juli proberen we (mits er belangstelling voor is) een trainingsweekend te organiseren. Nadere info daarover zal spoedig volgen.

EK Autocross Toldijk 2021 gaat niet door!

0

Een moeilijke beslissing!
Het EK Autocross Toldijk 2021 gaat niet door!

Onderstaand persbericht hebben we ontvangen van de organisatie:

Vanaf januari hebben we als organisatie besloten dat we 2 maanden voor aanvang de knoop gaan doorhakken. Dan weten we welke corona-maatregelen er nog zijn en welke beperkingen ons van hogerhand nog opgelegd worden.

De afgelopen weken hebben veel contact gehad met de KNAF, gemeente en zelfs ziekenhuizen om er achter te komen waar we staan om over 2 maanden van start te kunnen gaan. En juist in die laatste 2 maanden stonden er grote onkostenposten op de planning. Kosten die je niet terug verdient als je alsnog op het laatste moment alles moet cancelen. Helaas hebben we dus moeten besluiten dat wij dit jaar niet het (financiele-)risico kunnen nemen om tot het laatste moment te wachten of we wel of geen vergunning krijgen. En of we wel of geen publiek langs de baan hebben.

Want voor ons stond 1 ding vast; Als we een EK terug in Nederland hebben doen we dat niet zonder publiek. Ten eerste omdat we dat niet willen, ten tweede hebben we de ticketverkoop nodig om het evenement te kunnen draaien. Gaan er überhaupt dit jaar evenementen wel door? Wij weten het niet, maar hopen het wel. Helaas voor Toldijk stond deze relatief vroeg op de kalender t.o.v. de corona-maatregelen die steeds verder lijken te versoepelen.

We gaan gewoon door met alle voorbereidingen want in 2022 willen we zeker, onder hopelijk normale omstandigheden, het EK autocross weer naar Toldijk te halen! Daarom gaan we verder met de aanleg van de baan dit jaar. Alle secretariaat werkzaamheden gaan gewoon door om alle documenten volgend jaar klaar te hebben liggen. Ook de TC en baanofficials gaan kennis opdoen bij een EK. En wij zullen bij een aantal EK gaan aanschuiven om mee te kunnen kijken hoe alles achter de schermen verloopt.

Ook willen we onze sponsoren bedanken die nu al te kennen hebben gegeven gewoon achter ons te blijven staan zodat alles door kan gaan voor 2022!Voor nu is deze ‘heat’ verloren, maar de wedstrijd nog zeker niet!

Tot snel, tot Toldijk!

Testdag FAC autocross Blauwhuis 5 juni 2021

0

Op 5 juni organiseerde de FAC een testdag voor de Standaard 1600 & Stockcar F1. Het circuit was al anderhalf jaar niet gebruikt door de corona maatregelen, maar daar was niets van te merken. Zoals altijd liep de dag in Blauwhuis op rolletjes.

De dag begon zwaar door zware regenval in de nacht. Gelukkig werd de baan al snel “schoon” gereden door het aanwezige materieel + de eerste manches waardoor hogere snelheden mogelijk waren aan het einde van de dag. We hebben op anderhalve meter een geweldige dag gehad en hopelijk treffen we elkaar weer snel op het circuit.

We hebben geen foto’s gemaakt van deze dag. Wel hebben we de hele dag gefilmd voor oa onze CrossVlog. Bekijk onze video’s van diverse manches door op de onderstaande foto te klikken:

6,366FansLike
785VolgersVolg
789AbonneesAbonneer

Recent Posts