Home Blog

Wisseling van de wacht bij Speedway Emmen

0
Emmen

Ca 15 jaar geleden hadden Minne Meyer en Douwe de Haan de droom een eigen speedwaybaan te realiseren. Met een grote investering van tijd en middelen hebben ze samen met hun partners en trouwe team van vrijwilligers de Speedwaybaan in Emmen opgebouwd tot wat het nu is. Ontelbare vrije weekenden hebben ze doorgebracht om alles bij te houden en waar nodig te verbeteren. Zo zijn afgelopen jaren de bochten aangepast, ontwatering van de baan verbetert, extra sta tribunes en toiletten geplaatst.

Tijdens de pandemie is bij Minne en Douwe de vraag ontstaan wat hun wensen waren met het oog op de toekomst. Ze wilden beiden langzaamaan afbouwen. Voorwaarde was echter dat de speedwaybaan moest blijven voorbestaan. Achter de schermen is er de afgelopen maanden hard gewerkt om hier invulling aan te geven en dat is gelukt, ondanks de onzekere COVID vooruitzichten.

Vanaf heden zullen Jos Bruggeman, Randy Mulder en Harmen Zwerver de gezichten worden voor  Auto Speedway Emmen. Minne en Douwe zullen de eerste jaren nog gewoon actief zijn maar langzaamaan steeds meer taken en verantwoordelijkheden overdragen aan de nieuwe organisatie.

Jos Bruggeman, is een vertrouwd gezicht op Emmen en vanaf de eerste bangerwedstrijd al betrokken als vrijwilliger. In de eerste jaren als vlagger, keurmeester en de laatste jaren als promotor. Hij zal de rol van ASE organisator op zich nemen en blijft promotor van de bangerklassen. Voor de bangerorganisatie zal er vooralsnog dan ook niet veel veranderen.

Randy Mulder, is een bangerrijder van het eerste uur. Die naast Emmen ook veel op Warneton (België) en in Engeland heeft gereden. Randy zal zich in mindere mate bemoeien met de organisatie maar zal vooral het facilitaire gedeelte gaan verzorgen. D.w.z. onderhoud van de baan, de accommodatie en de vele machines. Dit zal het komende jaar nog gedaan worden door Minne en Douwe maar Randy zal komende jaren steeds meer over gaan nemen.

Voor de promotie en organisatie van de Stockcars zal Harmen Zwerver het nieuwe aanspreekpunt worden voor alle stockcar klassen. Harmen is een echte stockcarman en is vanaf 2008 actief als stockcarcoureur. Harmen heeft als coureur op vele banen gereden zowel in NL als ook in Engeland. Harmen is nog steeds actief in de F1 asfalt klasse.De komst van Harmen belooft een frisse start voor de Stockcars op Emmen. Met een nieuw nationaal kampioenschap (World of Dirt) in het verschiet is dat een mooie aftrap om het dirt-track-stockcar racen verder te laten groeien.

Samen met ons trouwe team van vrijwilligers, de rijders en het publiek willen we nog mooiere en grotere wedstrijden organiseren zodat onze gezamenlijke hobby nog jaren kan voortbestaan. Hoewel we nog lang geen afscheid gaan nemen van Minne en Douwe willen we hen wel alvast bedanken voor het vertrouwen en deze kans.

Uiteraard hebben we ook een aantal nieuw ideeën, zoals trainingsdagen, een entertainersklassement vd bangers etc etc maar daarover later meer! Wordt vervolgd!!!

DE NAB PRESENTEERT: HET STOCKCAR F1 WORLD OF DIRT (WK DIRT)

0

De bij de Nederlandse Autosport Bond aangesloten clubs slaan de handen ineen. Gezamenlijk organiseren de clubs de World of Dirt voor de Stockcar F1. Vanuit de NAB vindt men dat het tijd wordt voor een landelijk kampioenschap. Dit kampioenschap dient ter promotie autosport in het brede perspectief.

 Voor de coureurs zal het ertoe leiden dat men aantrekkelijke wedstrijden kan rijden. Tevens wordt er gewerkt aan een structurele zeer aantrekkelijke prijzenpot. Voor het publiek zal spanning en spektakel gegarandeerd zijn. Het kampioenschap is in de basis een landelijk kampioenschap, maar er wordt ingezet om er een wedstrijd met Internationale allure van te maken. Denk hierbij aan buitenlandse deelnemers en toegankelijke wedstrijden voor buitenlande autosportfans. Omdat er vrijwel wekelijks wedstrijden gereden worden op diverse banen zal dit kampioenschap uiterst aantrekkelijk zijn om op de voet te volgen. Ook zullen hierbij de tussenstanden na elke wedstrijd via de websites van de clubs/NAB en de socials gedeeld worden.

De World of Dirt wordt overwegend op gravel/klei gereden. Na introductie van deze formule overweegt de NAB om eenzelfde kampioenschap uit te rollen voor andere klassen die onder de vlag van de NAB rijden. Om op deze wijze de sport toekomstbestendig te houden/maken. Binnenkort meer nieuws met o.a. de agenda.

Kerstgroet 2021

0

CrossVlog #59 – Bangers Emmen

0
Bangers Emmen

Op speedway Emmen rijden coureurs in oude grote auto`s op elkaar in. Als botsauto`s en het liefste ook volgas. Des te groter de crash, des te mooier het publiek het vind. Wat is Banger racing? Is het wel veilig? Wij gingen naar het oval circuit in Emmen en onderzochten deze opmerkelijke tak van autosport.

Bekijk onze video op Youtube door op de onderstaande foto te klikken:

Baja Borger deel 2 CrossVlog 58

0

Tijdens de Baja Borger rally was er rond het bivak genoeg te doen voor het publiek. Op het strand waren diverse 4×4 offroad wagens aanwezig die over een speciaal geprepareerd parcour reden. Het aanwezige publiek mocht meerijden. Hoe was dit voor de bestuurders?

Bekijk deel 2 van onze Baja Borger CrossVlog door op de onderstaande foto te klikken:

OLIEBOLLENRACE Emmen definitief afgelast

0
Emmen

Zoals eerder aangekondigd is het onder de huidige maatregelen voor de organisatie onmogelijk de Oliebollenrace op 18 december te organiseren. Deze gaat dus dit jaar niet meer plaatsvinden. Mocht op korte termijn ruimte ontstaan in de regelgeving dan zal de organisatie in Emmen kijken het alsnog te organiseren in bijvoorbeeld in januari 2022.

De nieuwe raceagenda voor 2022 hoop Speedway Emmen zsm te publiceren.

Agenda 2022

0

Hier staan de data waarvoor RaRaRacing is uitgenodigd of die we van plan zijn te bezoeken. Afhankelijk van andere werkzaamheden zullen we aanwezig zijn bij deze evenementen. De onderstaande data zijn allemaal onder voorbehoud van de corona maatregelen.
Last minute wijzigingen onder voorbehoud.

SHORT TRACK MOTOR SHOW zaterdag 29 januari DRACHTEN *GEANNULEERD*
SHORT TRACK MOTOR SHOW zondag 30 januari DRACHTEN *GEANNULEERD*


NOV zondag 6 maart Trainingsdag LELYSTAD

ASE zaterdag 19 maart EMMEN
NNO zaterdag 19 maart TER APEL TRAININGSDAG
NOV zondag 20 maart LELYSTAD

NNO zondag 27 maart TER APEL

NOV zondag 10 april LELYSTAD

NNO Paaszondag 17 april TER APEL
FAC
Paaszondag 17 april BLAUWHUIS
NAC
Paasmaandag 18 april KOLLUM

ASE zaterdag 23 april EMMEN
ACON zondag 24 april ST. MAARTEN

FAC dinsdag 26 april KINGSNIGHT BLAUWHUIS
FAC woensdag 27 april KINGSBATTLE BLAUWHUIS

NK AUTOCROSS zaterdag 7 mei FERWOUDE
ACON zondag 8 mei ST. MAARTEN

NOV zondag 15 mei LELYSTAD

FAC donderdag 26 mei HEMELVAART BLAUWHUIS
NNO donderdag 26 mei HEMELVAART TER APEL

MASTERS zaterdag 27 mei PIETERZIJL
MASTERS zondag 28 mei PIETERZIJL

ACON Pinksterzondag 5 juni ST. MAARTEN
NAC
Pinkstermaandag 6 juni KOLLUM

ASE zaterdag 11 juni EMMEN
SBB zondag 12 juni BLIJHAM

ACM zaterdag 18 juni MAKKUM
NK AUTOCROSS zaterdag 18 juni ALBERGEN
MAB zondag 19 juni TEXEL
NOV zondag 19 juni LELYSTAD

MASTERS zaterdag 25 juni TERWOLDE
MASTERS zondag 26 juni TERWOLDE

FAC zondag 3 juli BLAUWHUIS

ASE zaterdag 9 juli EMMEN
ASE zondag 10 juli EMMEN
ACON zondag 10 juli ST. MAARTEN
NNO
zondag 10 juli TER APEL
NK AUTOCROSS zondag 10 juli VEULEN

MAB zaterdag 16 juli TEXEL SPEEDWEEKEND
MAB zondag 17 juli TEXEL SPEEDWEEKEND
MASTERS zaterdag 16 juli WIJHE
MASTERS zondag 17 juli WIJHE
NOV zondag 17 juli LELYSTAD

ASE zaterdag 23 juli EMMEN

NAC zaterdag 13 augustus KOLLUM
ACON
zondag 14 augustus NK Stockcar F1 ST. MAARTEN

MASTERS zaterdag 20 augustus HEERS (B)
MASTERS zondag 21 augustus HEERS (B)

NK AUTOCROSS zaterdag 27 augustus GENDRINGEN
HAC zaterdag 27 augustus HALLUM
FAC
zondag 28 augustus BLAUWHUIS
NOV zondag 28 augustus LELYSTAD

SBB zaterdag 3 september BLIJHAM
MASTERS zaterdag 3 september BOHNHORST (B)
MASTERS zondag 4 september BOHNHORST (B)

NK AUTOCROSS zaterdag 10 september ROSMALEN
NNO Speedweekend zaterdag 10 september TER APEL
NNO
Speedweekend zondag 11 september TER APEL

NAC zaterdag 17 september KOLLUM
ACON
zondag 18 september ST. MAARTEN
NOV zondag 18 september LELYSTAD

ASE zaterdag 24 september EMMEN
NNO zondag 25 september TER APEL

FAC zaterdag 1 oktober BLAUWHUIS
MASTERS zaterdag 1 oktober LANDEN (B)
MASTERS zondag 2 oktober LANDEN (B)

NNO zondag 9 oktober AUTOCROSSDAG TER APEL

NOV zaterdag 5 oktober LELYSTAD trainingsdag Dutch Open Stockcars
NOV zondag 6 oktober LELYSTAD DUTCH open Stockcar + Kruimeltjescup

ASE zaterdag 22 oktober EMMEN

NOV zondag 30 oktober LELYSTAD Ladies Only

NOV zondag 13 november LELYSTAD

ASE zaterdag 17 december EMMEN

Terugblik 2021

0

Zo, ook voor ons was dit seizoen 2021. Veel meer wedstrijden mogen bezoeken dan vooraf verwacht. Veel meer gegroeid qua views online, onder andere in de pitlane. Maar vooral heel veel gezelligheid gehad. Iedereen bedankt voor een fantastisch race seizoen.

Het seizoen begon twijfelachtig. Gaan de wedstrijden wel door? Kunnen we alleen naar wat testdagen? Al gauw hadden we goed contact met de diverse clubs en mochten we diverse testdagen en races bijwonen. Uiteindelijk ook mee mogen werken aan de livestreams bij oa de NAC & ACON. Voor het eerst in 15 jaar ook veel externe opdrachten gedaan die niet op onze website zichtbaar waren.

Helaas ook afscheid moeten nemen van de ASG. De organisatie in Groningen heeft na jarenlang strijden de handdoek geworpen. Het circuit Winsum is inmiddels ook ontmanteld en afgebroken. Een groot gemis voor de autosport in Groningen.

Ondank alle huidige maatregelen kijken wij positief uit naar 2022. Een verse start voor ons met diverse nieuwe projecten.

Maar nu eerst genieten van de rust, de kalmte en de winsterstop.

Tot in 2022!!

Short Track motor show geannuleerd

0

Beste racefans, coureurs, standhouders, organisaties en andere belangstellenden,

De tweede editie van de Short Track Motorsport Show in Drachten op 29 & 30 januari 2022 gaat helaas niet door. De locatie in Drachten is nog niet beschikbaar voor beurzen en andere evenementen.

Door de oplopende Corona besmettingen zit de GGD er nog steeds met hun vaccinatie en testlocatie. Gezien de huidige situatie gaat dit nog wel even duren.T

evens heeft medeorganisator Yme Mollema in oktober een herseninfarct gekregen en is aan het revalideren.

Door deze redenen kan de organisatie in januari geen beurs organiseren. Ze hopen zodra het mogelijk is, samen met jullie een tweede editie te organiseren. De organisatie heeft namelijk veel leuke reacties gekregen na de eerste beurs.

Blijf gezond en hopelijk tot 2023 in Drachten.

Met sportieve groet,Short Track Motorsport Show
Durk en Jantine
Yme en Welly

NOV Lelystad zondag 14 november gaat DOOR. Zonder publiek met livestream!

0

Na de persconferentie én het overleg met het bestuur van NOV is er uitsluitsel over de laatste wedstrijd van het seizoen! De wedstrijd van zondag 14 november gaat DOOR maar ZONDER publiek!

RaRaRacing zal deze gehele dag van alle klassen een livestream opzetten zodat de fans thuis toch kunnen genieten van de races.

De poort gaat open voor rijders, monteurs en medewerkers van 7:30 tot 10:00 uur. Daarna gaat de poort DICHT en worden er GEEN rijders en/of helpers meer toegelaten. Aan de poort wordt geen discussie gevoerd. 10:00 uur is 10:00 uur!

Ter verduidelijking; monteurs komen met de coureur mee naar binnen. Dus niet later aan de poort komen met “ik hoor bij die en die”. Je komt dan NIET binnen.

6,366FansLike
785VolgersVolg
789AbonneesAbonneer

Recent Posts