Samen staan we sterk in Kollum

woensdag 28 juni 2017 door Meindert15 onder Autocross Nieuws Reacties uitgeschakeld voor Samen staan we sterk in Kollum

Pinkstermaandag ging er nog al wat mis in Kollum. Dit kwam door onbedoelde verkeerde beslissingen maar zeker door de droogte en de zeer harde klei grond. Hierdoor ontstonden veel crashes met veel schade tot gevolg. Wat is gebeurd is gebeurd en kan niet terug gedraaid worden.

De NAC heeft goed overleg gehad en heeft laten zien dat ze hebben geleerd van de dingen die zijn gebeurd. Een loonbedrijf heeft de bovenlaag los gemaakt zodat ze (net als in Blauwhuis) makkelijker de grond in kunnen komen. Op deze manier neemt de grond het water beter op. Hierdoor is de kans op meer grip groter en is er ook veel minder stof. Daarnaast heeft de NAC een machine te leen van een loonbedrijf om reepjes grond op de baan los te maken. We weten allemaal van andere banen (onder andere Blauwhuis) hoe goed dit werkt voor de baan. Ook zal er met een andere watertank gesproeid worden. Door deze verandering hopen wij dat het een stuk beter zal gaan in de toekomst. De NAC heeft veel geld en aandacht in het baan onderhoud gestoken!

Na de laatste cross hebben veel coureurs gezegd dat ze niet meer willen rijden in Kollum. De NAC heeft veel tijd en geld gestoken om de baan voor de coureurs te verbeteren. Ik vind zelf als coureur dat we de NAC nu niet kunnen laten vallen nu ze er zoveel aan gedaan hebben. Wij moeten ons nu ook van onze goede kans laten zien! Zonder de vrijwilligers van de NAC hebben wij geen cross en daar denken te weinig mensen over na! Er word bij de NAC nog een voorzitter gezocht voor volgend jaar een wedstrijdleider. Daarnaast zijn er nog 1 of 2 andere die op houden als vrijwilliger. Wil je de NAC helpen? Meld je dan  bij de organisatie!

Bij de NAC worden fouten gemaakt maar bij de andere clubs ook!! Er zijn genoeg rijders die er over mee kunnen praten dat er bij andere clubs ook fouten worden gemaakt.

Tot zaterdag!
Jan van der Iest.

Sorry, reacties zijn momenteel gesloten.