Stilstaande starts bij de NAC 

 

Per Seizoen 2018 beginnend op 2 April voert Nac Autocross bij de Klassen waarbij de stilstaande start hoort, de stilstaande start weer in! Vorig Seizoen werd erbij de Nac de rollende start getest en dat ging wel goed maar soms was de spanning er wat vanaf. Daarom komt dit jaar de stilstaande start terug bij:

Junioren Klasse
Standaard Klasse
Kever Klasse
Sprint Klasse
Vrije Standaard Klasse

Ook wordt de rollende start zeker nog gebruikt bij de Nac! De klassen die deze start gebruiken:

Rodeo Klasse
Stockcar F1
Stockcar F2
Stockcar F2 Junioren

dinsdag 20 februari 2018 door Meindert15 onder -Nieuws | Geen reacties

Racing Expo Leeuwarden 3+4 maart 2018 


Racing Expo Leeuwarden is de grootste Auto- en Motorsport, Design- en Tuningbeurs van Nederland. De beurs herbergt alles waar je mee kunt racen en showen, van Dakar trucks tot mini-bikes en van professionele race teams tot hobbymatige auto- en motorsport. Naast spectaculaire race demonstraties vormen gepimpte voertuigen en tuning een belangrijk onderdeel van de beurs en ook standhouders met onderdelen, olie merken, banden etc. ontbreken niet. Kortom: alle facetten van Auto- en Motorsport, Design- en Tuning tref je aan tijdens RACING EXPO LEEUWARDEN

Bekijk de promo hier!

dinsdag 6 februari 2018 door Meindert15 onder -Foto's, -Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Racing Expo Leeuwarden 3+4 maart 2018

Racing Expo kaarten in de voorverkoop 


Wist je dat je online alvast je kaarten kunt bestellen voor Racing EXPO Leeuwarden op 3 + 4 maart? Wanneer je deze online besteld, hoef je niet in de rij te staan èn is de entreekaart goedkoper! Lees hierover meer op: https://racing-expo.nl/tarieven-en-online-kaartverkoop/

maandag 5 februari 2018 door Meindert15 onder -Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Racing Expo kaarten in de voorverkoop

Nieuwsbericht Autosport Groningen 

Beste autocrossers!

Zoals iedereen afgelopen seizoen wel vernomen heeft, hebben wij te maken gehad met een langslepende bezwaarprocedure tegen de verleende vergunning en ontheffing om autocross wedstrijden te organiseren aan de Winsumerstraatweg te Winsum.

Dit resuleerde vorig seizoen al diverse in verscherpte controles op het geluidsniveau van de deelnemende wedstrijdwagens.
Inmiddels heeft de bezwarencomissie uitspraak gedaan, dit betekend heel concreet dat we strikt gehouden worden aan het maximale geluidsniveau.

Het bestuur heeft daarom moeten besluiten het maximale geluidsniveau te stellen op 94db, gemeten 1m naast en 1m boven de uitlaatopening. Alle wagens worden vooraf gekeurd, hierin zijn we verplicht handhavend op te treden. Dit betekent, voldoe je niet? Dan mag er niet deelgenomen worden. Geen discussies. Geen mitsen, dit geldt voor alle klassen!

Ook tijdens de wedstrijden wordt er voortdurend gemeten, diegenen die dan teveel lawaai zullen hebben worden uit de wedstrijd gehaald.

We hebben als bestuur een goede afweging gemaakt of dit voor zowel ons als organisatie, en voor onze deelnemers een werkbare situatie oplevert. Naar aanleiding van de ervaringen van afgelopen seizoen zijn we van mening dat dit haalbaar moet zijn van iedereen.

Helaas moeten we wel een datum schrappen, we zullen een vergunning krijgen voor 4 wedstrijden en 2 reserve data.

De agenda voor 2018:
– Hemelvaartsdag 10 mei
– zaterdag 2 juni
– zaterdag 7 juli
– zaterdag 1 september

Kortom, zorg voor de juiste uitlaatdempers en monteer ze degelijk.
In navolging hierop willen wij iedereen erop wijzen dat wij absoluut geen hufterig gedrag accepteren van zowel deelnemers als aanhang daarvan. Hier zullen (nog hardere) sancties op staan.

Wij als organisatie organiseren de wedstrijden voor jullie plezier, laten we er met zijn allen voor zorgen dat het ook voor ons plezier oplevert.

De inschrijvingen zullen snel starten, houdt hiervoor deze pagina in de gaten!

zondag 4 februari 2018 door Meindert15 onder -Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsbericht Autosport Groningen

Sponsoren RaRaRacing.nl 

Wilt u sponsor worden van onze website?
Dat is geen probleem.

Hiervoor bieden wij u een vermelding van uw bedrijfsnaam met logo en een link naar uw website op onze website.

Dus heeft u interesse…
Neemt u dan contact met ons op via info@rararacing.nl!

Wiersma tuinaanleg & onderhoud Hurdegaryp
Autobedrijf Hoekstra Hilaard

     

 

 

zondag 28 januari 2018 door Meindert15 onder -Foto's, -Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Sponsoren RaRaRacing.nl

Foto nabestellen 

Op onze website kan je veel foto`s terugvinden van diverse autosport en autocross evenementen. Deze foto`s worden in een lagere resolutie op onze website geplaatst. Wanneer je deze foto van onze website download, kan je hierbij kwaliteitsproblemen ervaren bij het uitprinten. Heb je op RaRaRacing.nl een mooie foto gezien en wil je deze nabestellen in de oorspronkelijke resolutie? Of bewerkt, zoals in zwart/wit? Dit is allemaal mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Stuur dan een mail naar Meindert@RaRaRacing.nl met:
– de crossdatum
– albumnummer (fotomap deel 1 of 2)
– het fotonummer
– startnummer van de auto

Dan krijg je de foto tijdens de volgende cross.
Een standaard foto van RaRaRacing.nl heb je al vanaf een klein bedrag!
(exclusief eventuele verzendkosten)

Grotere formaten en fotoboeken zijn ook te bestellen. Heeft onze fotograaf regelmatig foto`s van jouw auto gemaakt en wil jij hier een boek van? Stuur dan een mail naar Meindert@RaRaRacing.nl en vraag naar de tarieven.De kosten hiervan zijn op aanvraag.

  

Een voorbeeld van een fotoboek kan je hier vinden.

zaterdag 13 januari 2018 door Meindert15 onder -Nieuws, Foto`s nabestellen? | Reacties uitgeschakeld voor Foto nabestellen

Op zoek naar oude verhalen / foto`s 

Opzoek naar het plakboek. Om de winter door te komen is de FAC-Autocross in samenwerking met Rararacing opzoek naar oude foto’s en verhalen van de FAC1600. Deze kunnen ingestuurd worden naar info@rararacing.nl

In 1992 kende de klasse een groot deelnemersveld en zijn veel coureurs door gestroomd naar andere klasses. Voor de mooiste foto’s of verhalen uit het verleden wordt er plaats gemaakt in het FACblad het magazine van Speedway Blauwhuis.

woensdag 10 januari 2018 door Meindert15 onder -Foto's, -Nieuws | Geen reacties

Agenda 2018 bijgewerkt 

Onze RaRaRacing agenda voor 2018 is inmiddels bijgewerkt op http://www.rararacing.nl/rubriek/agenda Wij proberen bij deze racedagen aanwezig te zijn. Mis je een evenement in onze agenda en wil je graag dat RaRaRacing langskomt? Mail ons dan op meindert@rararacing.nl

woensdag 13 december 2017 door Meindert15 onder -Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Agenda 2018 bijgewerkt

FAC1600 reglement 2018 

Ontvangen bericht van de FAC:

FAC1600 houdt het huidige reglement.

Geachte NAB 1600 coureurs, om te beginnen bedankt voor jullie medewerking aan de enquête over de eventuele aanpassing van het regelement.

De uitslag was zeer duidelijk, een meerderheid van de 24 teruggezonden enquêtes was er voor dat er onder het oude/huidige regelement blijven rijden, dus er wordt geen aanpassing aan de kooiconstructie gedaan.

Ook is door jullie veelvuldig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om opmerkingen te maken, dit varieerde van een aanpassing van de baan zoals er in Engeland word gereden tot een aanpassing van de voorbumper zodat je een ander niet open kon ritsen.

Al deze door jullie gemaakte opmerkingen hebben de aandacht van het bestuur en komen op de eerst volgende bestuursvergadering aan de orde.

Met sportieve groet bestuur FAC.

dinsdag 17 oktober 2017 door Meindert15 onder -Nieuws | Geen reacties

NAC crost het gat van de Frije cross Blije dicht 

Na het verrijden van de allerlaatste Frije cross van Blije op 29 juli j.l., waren er veel geluiden over het waarom van het stoppen van dit succesvol evenement te horen. Een cross met een groot deelnemersveld en een grote publieke belangstelling. Een cross waar mensen kwamen die normaliter nooit op een autocross werden gesignaleerd. Een cross welke binnen 15 jaar een begrip geworden is.

Hier en daar gonsde het van de geruchten over een doorstart en het gonsde op meerdere fronten. Het gonzen is uitgegroeid tot een concrete boodschap die we jullie niet willen onthouden;

Op zaterdag 4 augustus 2018 gaat er weer gecrost worden aan de Hoarnen tussen Blije en Holwerd!

De NAC heeft in overleg met het bestuur van de Frije cross Blije en landeigenaar Willem Boersma besloten dat zij op deze dag een spectaculaire autocross zullen gaan organiseren. Dit betekend wel dat er geen ruimte meer is voor de ludieke klassen, de motoren en voor de gelegenheidscoureurs die op de Frije cross altijd zonder licentie mee konden doen. Helaas…

Hier komt veel spektakel  en snelheid voor terug.

De NAC organiseert al meer dan dertig jaar crossen in Friesland. Ze beschikken over de snelle kleibaan het ‘van der Schaaf Circuit’ te Kollum waar zij jaarlijks een aantal spannende en sensationele autocrossen organiseren. Nu als bonus een wedstrijd op de snelle kleibaan van de Frije cross van Blije!

De klassen die in Blije zullen starten;
Standaardklasse
Juniorenklasse
Rodeoklasse
Vrije Standaardklasse
Stockcar F1
Stockcar F2
Stockcar F2 Junioren

Als kers op de taart zal op Blije de FAC 1600 klasse rijden, een klasse die op de Frije cross altijd op veel deelname kon rekenen. De klasse waar ook de inmiddels beroemde duozitter aan meedeed.

Als tweede kers zullen de heren en dames van de rodeoklasse in deze arena strijden om de titel “Nederlands Kampioen Rodeo”. Dat gaat voor heel wat adrenaline zorgen op 4 augustus 2018!

Reden te meer om dit evenement alvast in je agenda te zetten en je vakantieplanning van volgend jaar hier op aan te passen! Dit mag je niet missen!

 

De “Nije cross fan Blije”
NAC-autocross
Zaterdag 4 augustus 2018
11:00 uur
De Hoarnen 3
9151 AK Holwerd

zaterdag 23 september 2017 door Meindert15 onder -Nieuws | Geen reacties