Op zoek naar oude verhalen / foto`s 

Opzoek naar het plakboek. Om de winter door te komen is de FAC-Autocross in samenwerking met Rararacing opzoek naar oude foto’s en verhalen van de FAC1600. Deze kunnen ingestuurd worden naar info@rararacing.nl

In 1992 kende de klasse een groot deelnemersveld en zijn veel coureurs door gestroomd naar andere klasses. Voor de mooiste foto’s of verhalen uit het verleden wordt er plaats gemaakt in het FACblad het magazine van Speedway Blauwhuis.

maandag 23 oktober 2017 door Meindert15 onder -Nieuws | Geen reacties

FAC1600 reglement 2018 

Ontvangen bericht van de FAC:

FAC1600 houdt het huidige reglement.

Geachte NAB 1600 coureurs, om te beginnen bedankt voor jullie medewerking aan de enquête over de eventuele aanpassing van het regelement.

De uitslag was zeer duidelijk, een meerderheid van de 24 teruggezonden enquêtes was er voor dat er onder het oude/huidige regelement blijven rijden, dus er wordt geen aanpassing aan de kooiconstructie gedaan.

Ook is door jullie veelvuldig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om opmerkingen te maken, dit varieerde van een aanpassing van de baan zoals er in Engeland word gereden tot een aanpassing van de voorbumper zodat je een ander niet open kon ritsen.

Al deze door jullie gemaakte opmerkingen hebben de aandacht van het bestuur en komen op de eerst volgende bestuursvergadering aan de orde.

Met sportieve groet bestuur FAC.

dinsdag 17 oktober 2017 door Meindert15 onder -Nieuws | Geen reacties

Sponsoren RaRaRacing.nl 

Wilt u sponsor worden van onze website?
Dat is geen probleem.

Hiervoor bieden wij u een vermelding van uw bedrijfsnaam met logo en een link naar uw website op onze website.

Dus heeft u interesse…
Neemt u dan contact met ons op via info@rararacing.nl!

Wiersma tuinaanleg & onderhoud Hurdegaryp
Autobedrijf Hoekstra Hilaard
`t Blommeskuurtsy St. Jacobiparochie
DJ Meint drive-in show
Toli bedrijfsadvies

     

       

 

dinsdag 17 oktober 2017 door Meindert15 onder -Foto's, -Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Sponsoren RaRaRacing.nl

Racing Expo Leeuwarden 2018 


Racing Expo Leeuwarden is de grootste Auto- en Motorsport, Design- en Tuningbeurs van Nederland. De beurs herbergt alles waar je mee kunt racen en showen, van Dakar trucks tot mini-bikes en van professionele race teams tot hobbymatige auto- en motorsport. Naast spectaculaire race demonstraties vormen gepimpte voertuigen en tuning een belangrijk onderdeel van de beurs en ook standhouders met onderdelen, olie merken, banden etc. ontbreken niet. Kortom: alle facetten van Auto- en Motorsport, Design- en Tuning tref je aan tijdens RACING EXPO LEEUWARDEN

zondag 24 september 2017 door Meindert15 onder -Nieuws | Geen reacties

NAC crost het gat van de Frije cross Blije dicht 

Na het verrijden van de allerlaatste Frije cross van Blije op 29 juli j.l., waren er veel geluiden over het waarom van het stoppen van dit succesvol evenement te horen. Een cross met een groot deelnemersveld en een grote publieke belangstelling. Een cross waar mensen kwamen die normaliter nooit op een autocross werden gesignaleerd. Een cross welke binnen 15 jaar een begrip geworden is.

Hier en daar gonsde het van de geruchten over een doorstart en het gonsde op meerdere fronten. Het gonzen is uitgegroeid tot een concrete boodschap die we jullie niet willen onthouden;

Op zaterdag 4 augustus 2018 gaat er weer gecrost worden aan de Hoarnen tussen Blije en Holwerd!

De NAC heeft in overleg met het bestuur van de Frije cross Blije en landeigenaar Willem Boersma besloten dat zij op deze dag een spectaculaire autocross zullen gaan organiseren. Dit betekend wel dat er geen ruimte meer is voor de ludieke klassen, de motoren en voor de gelegenheidscoureurs die op de Frije cross altijd zonder licentie mee konden doen. Helaas…

Hier komt veel spektakel  en snelheid voor terug.

De NAC organiseert al meer dan dertig jaar crossen in Friesland. Ze beschikken over de snelle kleibaan het ‘van der Schaaf Circuit’ te Kollum waar zij jaarlijks een aantal spannende en sensationele autocrossen organiseren. Nu als bonus een wedstrijd op de snelle kleibaan van de Frije cross van Blije!

De klassen die in Blije zullen starten;
Standaardklasse
Juniorenklasse
Rodeoklasse
Vrije Standaardklasse
Stockcar F1
Stockcar F2
Stockcar F2 Junioren

Als kers op de taart zal op Blije de FAC 1600 klasse rijden, een klasse die op de Frije cross altijd op veel deelname kon rekenen. De klasse waar ook de inmiddels beroemde duozitter aan meedeed.

Als tweede kers zullen de heren en dames van de rodeoklasse in deze arena strijden om de titel “Nederlands Kampioen Rodeo”. Dat gaat voor heel wat adrenaline zorgen op 4 augustus 2018!

Reden te meer om dit evenement alvast in je agenda te zetten en je vakantieplanning van volgend jaar hier op aan te passen! Dit mag je niet missen!

 

De “Nije cross fan Blije”
NAC-autocross
Zaterdag 4 augustus 2018
11:00 uur
De Hoarnen 3
9151 AK Holwerd

zaterdag 23 september 2017 door Meindert15 onder -Nieuws | Geen reacties

Foto nabestellen 

Op onze website kan je veel foto`s terugvinden van diverse autosport en autocross evenementen. Deze foto`s worden in een lagere resolutie op onze website geplaatst. Wanneer je deze foto van onze website download, kan je hierbij kwaliteitsproblemen ervaren bij het uitprinten. Heb je op RaRaRacing.nl een mooie foto gezien en wil je deze nabestellen in de oorspronkelijke resolutie? Of bewerkt, zoals in zwart/wit? Dit is allemaal mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Stuur dan een mail naar Meindert@RaRaRacing.nl met:
– de crossdatum
– albumnummer (fotomap deel 1 of 2)
– het fotonummer
– startnummer van de auto

Dan krijg je de foto tijdens de volgende cross.
Een standaard foto van RaRaRacing.nl heb je al vanaf een klein bedrag!
(exclusief eventuele verzendkosten)

Grotere formaten en fotoboeken zijn ook te bestellen. Heeft onze fotograaf regelmatig foto`s van jouw auto gemaakt en wil jij hier een boek van? Stuur dan een mail naar Meindert@RaRaRacing.nl en vraag naar de tarieven.De kosten hiervan zijn op aanvraag.

  

Een voorbeeld van een fotoboek kan je hier vinden.

vrijdag 4 augustus 2017 door Meindert15 onder -Nieuws, Foto`s nabestellen? | Reacties uitgeschakeld voor Foto nabestellen

RaRaRacing.nl wordt telkens groter! 

RaRaRacing.nl is enorm gegroeid in 2016. Laten we in 2017 nog groter worden!! Zowel op social media, maar ook met een nieuwe website.
Binnenkort hierover meer.

donderdag 3 augustus 2017 door Meindert15 onder -Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor RaRaRacing.nl wordt telkens groter!

Update circuit Kollum 

De afgelopen periode is er hard gewerkt aan de baan in Kollum. De baan ligt er nu schitterend bij! Nieuwsgierig? Klik dan op deze foto:

donderdag 3 augustus 2017 door Meindert15 onder -Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Update circuit Kollum

ST Video`s stopt 

Heel erg jammer… De mannen achter ST Video`s stoppen. Meerdere jaren hebben wij genoten van de DvD’s en de samenwerking bij de beurzen. Heren, bedankt voor alles !

+++ ontvangen bericht +++

Aan alles komt een eind, zo ook aan ST Videos.

Sander & Mark hebben de afgelopen 10 jaar met enorm veel plezier autocross (crash) dvd’s gemaakt.

Na ruim 500 wedstrijden, 1.000 filmuren, ontelbare bewerkingsuren, 19 crash dvd’s en een tiental versleten videocamera’s door water en stof, zetten we er een punt achter.

Als wij iets doen willen wij het goed doen. Dit is altijd hobby geweest naast onze fulltime jobs. De “verplichting” om voldoende wedstrijden te bezoeken, om iedere keer weer een goed gevulde crash dvd te krijgen die niet onder doet voor de vorige, is best een opgave.

Wij hebben besloten geen crash dvd meer te maken over het eerste half jaar 2017, maar in plaats daarvan in stijl af te sluiten met twee BEST OF DVD’S. Binnenkort is de “Best Of 10 years ST Videos Autocross Crashes” te verkrijgen en later dit jaar nog een “Best Of 10 years ST Videos Bangers”. Houd hiervoor onze Facebook pagina in de gaten.

Jullie zien ons zeker nog op de cross en we zullen ongetwijfeld ook nog wel eens wat wedstrijden filmen, want ‘het bloed kruipt waar het niet gaan kan’. Uiteraard kunnen ook de voorgaande crash dvd’s nog gewoon besteld worden via stvideos@hetnet.nl.

Iedereen bedankt voor de afgelopen 10 jaar en Tot Autocross!

ST Videos
Mark en Sander

maandag 24 juli 2017 door Meindert15 onder -Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor ST Video`s stopt

Regels HAC1600 

Belangrijk bericht voor de HAC1600 klasse.

Als organisatie achter de Hallumer autocross hebben wij, naar aanleiding van de vele berichten over de HAC1600 klasse, een vergadering gehad.

Onze HAC1600 klasse is ooit in het leven geroepen voor de mensen uit de regio van Hallum. Wanneer je uit de regio kwam en je wou een keer crossen dan kon dit in Hallum. Nu we een aantal jaren verder zijn blijkt dat er meer wedstrijden door de mensen uit de regio worden gereden. Wij willen hier als HAC graag op inspelen en hebben daarom het volgende besloten:

Wanneer je in Hallum mee wilt doen in de HAC1600 klasse mag je maximaal aan 3 wedstrijden van de 1600 klasse mee hebben gedaan. Hiervan mag je maximaal 1 wedstrijd bij de FAC op Blauwhuis hebben gereden. Dus of 1 op Blauwhuis en 2 ergens anders, of 3 wedstrijden bij de NAC, Blija, NNCRO, Makkum, ed.

U mag de groeten van de HAC hebben.

zaterdag 8 juli 2017 door Meindert15 onder -Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Regels HAC1600