VLOG Nieuw circuit Kollum 

Op 16 april bezocht RaRaRacing het vernieuwde circuit te Kollum en maakte hier een vlog over. Klik op de onderstaande foto om onze vlog te bekijken:

dinsdag 16 april 2019 door Meindert15 onder Autocross Nieuws | Geen reacties

Geen rodeoklasse tijdens de Kingsbattle + limiet FAC1600 

In aanloop naar de Kingsbattle heeft de organsitie helaas moeten besluiten om de Rodeoklasse van het programma te halen. Gezien het drukke programma passen zes klassen niet binnen het tijdsbestek op de Kingsbattle.

Daarentegen telt de autocross in Makkum mee voor het clubkampioenschap voor de Rodeoklasse.

Voor de FAC1600 klasse is er tijdens de Kings Battle 2019 een limiet gesteld aan de inschrijving. Er kunnen maximaal 32 coureurs deelnemen aan deze wedstrijd. De top 32 van het seizoen 2018 heeft voorrang op de inschrijving. Wees er dus snel bij.

Mocht dit aantal behaald zijn, dan wordt er gewerkt met een reservelijst. Bij een afmelding wordt de eerste coureur op deze lijst aangewezen om deel te nemen. Het is dus niet alleen zaak om je tijdig aan te melden. Ook tijdig afmelden wordt zeer gewaardeerd. Inschrijven kan via de website www.fac-autocross.nl/inschrijving

donderdag 11 april 2019 door Meindert15 onder Autocross Nieuws | Geen reacties

Inschrijving Paasmaandag NAC Autocross 

De inschrijving voor NAC Autocross Paasmaandag 22 april is geopend! Race snel naar www.nac-autocross.nl om je aan te melden. Het aanvragen van een NAB jaarlicentie kan ook via deze website.

maandag 8 april 2019 door Meindert15 onder Autocross Nieuws | Geen reacties

Vernieuwd prijzensysteem NAC autocross 2019 

Af en toe is het tijd voor een frisse wind en een vernieuwde aanpak. Om die reden is ons prijzensysteem, in overleg met alle klassenvertegenwoordigers, met ingang van 2019 vernieuwd.

Bekers
De bekers worden verdeeld over de Finale-uitslag.
Voor iedere klasse zijn er 6 bekers. Voor de Juniorklasse zijn er 10 bekers.

Geldprijzen
De geldprijzen worden verdeeld over de Dag-uitslag.
Dit zijn de punten over alle 3 manches + de finale. In de finale tellen de punten dubbel.

Bijzondere finales
Tijdens bijzondere finales worden de geldprijzen over de finale-uitslag verdeeld. Dit zijn de volgende finales:
– Fries Kampioenschap Standaardklasse (22 april)
– Stockcar F1 Pinksterbokaal (10 juni)
– NK Rodeo (3 augustus)
– NK Vrije Standaard (21 september)

Rodeoklasse
De rodeo zal net als vorig jaar op dakkleur starten in de manches.
In de finale word er gestart op behaalde punten, waarbij de rijder met de meeste punten achteraan staat.

zondag 7 april 2019 door Meindert15 onder Autocross Nieuws | Geen reacties

Fries Kampioenschap Standaard klasse 

Op Paasmaandag organiseert de NAC autocross het Fries Kampioenschap standaardklasse op circuit Kollum. Er zal dan gestreden worden om een goed gevulde prijzenpot💶💰 Uiteraard ook een grote wisselbeker

zaterdag 6 april 2019 door Meindert15 onder Autocross Nieuws | Geen reacties

Manche geld op Speedway Blauwhuis 

In het seizoen 2019 stelt de FAC manche geld beschikbaar voor elke klasse (met uitzondering van de stockcar F2 junior). Voor een overwinning in de heat ligt er € 50,- klaar. Een tweede plaats wordt beloond met € 30,-en een derde plaats levert € 20,- op. De officiële uitslag die door de jury openbaar gemaakt wordt is leidend. De enveloppen dienen direct na de heat persoonlijk door de coureur op te worden gehaald.

Het invoeren van manche geld betekent dat het geld voor het clubkampioenschap komt te vervallen. Op de laatste wedstrijd van het seizoen wordt de baankampioen op de baan gehuldigd. Voor de top drie in het baankampioenschap staat een beker en een enveloppe klaar.

Bij de coureursingang betalen de coureurs in 2019 weer entree geld. De entree die de coureur betaald gaat in de prijzenpot voor het manchegeld.

Voor de Stockcar F2 juniorklasse worden tegoedbonnen beschikbaar gesteld ter waarde van € 50,- € 30,- €20,-. Deze tegoedbonnen zijn te winnen als de coureurs eindigen op de vooraf bekendgemaakte eind positie. Ter voorbeeld: In heat 1 liggen de bonnen klaar voor de top drie. In heat twee zijn de bonnen te winnen voor positie 4 t/m 6 en heat 3 7 t/m 9. Dit wordt vermeld op de dagindeling. Let op: een coureur maakt alleen kans als hij/zij officieel is gefinisht.

Met sportieve groet, 
De FAC

donderdag 4 april 2019 door Meindert15 onder Autocross Nieuws | Geen reacties

Positieve ontwikkelingen autosport Groningen 

We zien dat iedereen druk bezig is met de voorbereidingen voor het aanstaande autocross seizoen. Autosport Groningen is ook met een positieve blik vooruit zichzelf aan het voorbereiden op het aankomende seizoen.

Want, er is goed nieuws! De organisatie van Autosport Groningen gaat het ecologisch onderzoek laten uitvoeren op ons crossterrein aan de Winsumerstraatweg in Winsum. Op 1 mei kunnen zij een definitief ja of nee geven voor het komende seizoen.

We vragen iedereen dit met geduld af te wachten.

donderdag 4 april 2019 door Meindert15 onder Autocross Nieuws | Geen reacties

Rodeo paspoort 

Dit jaar zal het Rodeo paspoort ingevoerd gaan worden op alle NAB aangesloten banen. Het is weer een stap in de goede richting om alle NAB aangesloten banen dicht bij elkaar te brengen en het voor de coureurs eenduidig te maken.

Het Rodeo paspoort is te vergelijken met het Stockcar F1 paspoort wat al jaren gebruikt wordt. Er is één groot verschil, het Rodeo paspoort is persoonsgebonden. Zo is het mogelijk om meerdere auto’s per jaar te rijden met één paspoort.

Het paspoort is aan te vragen via de FAC, waar de eerste Rodeo wedstrijd gepland is, of op wedstrijddagen bij de NAC verkrijgbaar. De kosten voor het paspoort bedragen eenmalig €10,-. Wanneer het paspoort kwijt is, zal een boete van €50,- opgelegd worden. De clubs zullen onderling een lijst met uitgegeven paspoorten bijhouden.

Afgelopen winter hebben alle keurmeesters van de NAB aangesloten banen het reglement herzien en klaargemaakt voor de toekomst. Het reglement is exact gelijk voor alle NAB aangesloten banen en ook de keurmeesters zitten op één lijn. De Rodeoklasse loopt hierin voorop, waarbij we dankbaar zijn voor alle inzet van de vrijwilligers. Wij hebben zin in het aankomende seizoen.

woensdag 3 april 2019 door Meindert15 onder Autocross Nieuws | Geen reacties

Makkum zoekt: Miss cross 2019 

ACM is weer op zoek naar enthousiaste dames die 22 juni a.s. als miss crossen willen fungeren. Lijkt je dit een leuke ervaring en wil je in de voetsporen gaan staan van je voorgangers, geef je dan op via misscross@autocrossclubmakkum.nl

Een professioneel team van stylisten en visagisten staan gereed om jullie geheel in de watten te gaan leggen.

woensdag 3 april 2019 door Meindert15 onder Autocross Nieuws | Geen reacties

Hoop voor Autosport Groningen 

Er is hoop dat de autocross in Winsum toch tijdens het hemelvaartweekend kan doorgaan.

Jeroen Berkenbosch

 Jeroen Berkenbosch 
Verslaggever

AutoSport Groningen heeft een positief gesprek gehad met de provincie Groningen en de gemeente Het Hogeland.

Vergunning

De autocross kon niet doorgaan omdat de juiste vergunning ontbrak. De vereniging zou te laat geïnformeerd zijn over de juiste procedures. Er zou niet genoeg tijd zijn voor een drie maanden durend natuuronderzoek dat de provincie vereist.

Omdat het evenement in weidevogelgebied plaatsvindt, is zo’n ecologisch onderzoek nodig.

Oogje dichtknijpen

Maar de cross kan dit jaar waarschijnlijk worden gedoogd bleek tijdens het gesprek dinsdagmiddag.

‘Het leek op weinig uit te draaien omdat het voor ons belangrijk is dat de eerste race op Hemelvaartsdag door kan gaan. Uiteindelijk blijkt het er toch een kleine mogelijkheid om de cross te houden’, vertelt Jasper van den Berg, bestuurslid bij AutoSport Groningen. Jaarlijks organiseert de vereniging vier racewedstrijden.

Toch doorgaan

Als de eerste resultaten van het ecologisch onderzoek positief zijn kan de cross toch georganiseerd worden. Een deel van het onderzoek kan dan tijdens de cross worden gedaan.

‘Volgens het onderzoeksbureau dat wij hebben ingeschakeld, is er ook onderzoek nodig tijdens een evenement. Om dan juist goed de effecten van zo’n evenement op de omgeving in kaart te brengen’, zegt Van den Berg. De komende dagen zijn er gesprekken tussen de provincie en het onderzoeksbureau.

Gebrekkige communicatie

De vereniging vond dat de gemeente gebrekkig communiceerde. ‘Daar hebben we even over gesproken. Maar het heeft volgens ons weinig zin om met modder te gooien.’

‘Wij willen gewoon die vier wedstrijden organiseren. We hebben nog twee maanden de tijd en dan moeten we werken aan een constructieve oplossing.’

Blijdschap

‘Dit is goed nieuws. Eindelijk weer een beetje licht aan het einde van de tunnel en dat hadden we ook wel nodig’, zegt Van den Berg. Hij is blij dat er nu aan een oplossing wordt gewerkt. ‘Maar het is nog geen tijd om de polonaise te lopen.’

De gemeente Het Hogeland en de provincie Groningen hebben nog niet gereageerd.

woensdag 27 maart 2019 door Meindert15 onder Autocross Nieuws | Geen reacties