Definitieve reglementen FAC1600 

De FAC heeft een tekening gepubliceerd over de nieuwe FAC1600 rolkooi en reglementen.

Klik voor foto`s van de nieuwe rolkooi op deze link

Voor het volledige reglement FAC1600 klik op deze link 

zondag 2 december 2018 door Meindert15 onder Autocross Nieuws, Reglementen | Geen reacties

Regels HAC1600 

Belangrijk bericht voor de HAC1600 klasse.

Als organisatie achter de Hallumer autocross hebben wij, naar aanleiding van de vele berichten over de HAC1600 klasse, een vergadering gehad.

Onze HAC1600 klasse is ooit in het leven geroepen voor de mensen uit de regio van Hallum. Wanneer je uit de regio kwam en je wou een keer crossen dan kon dit in Hallum. Nu we een aantal jaren verder zijn blijkt dat er meer wedstrijden door de mensen uit de regio worden gereden. Wij willen hier als HAC graag op inspelen en hebben daarom het volgende besloten:

Wanneer je in Hallum mee wilt doen in de HAC1600 klasse mag je maximaal aan 3 wedstrijden van de 1600 klasse mee hebben gedaan. Hiervan mag je maximaal 1 wedstrijd bij de FAC op Blauwhuis hebben gereden. Dus of 1 op Blauwhuis en 2 ergens anders, of 3 wedstrijden bij de NAC, ASG, Makkum, ed.

U mag de groeten van de HAC hebben.

zaterdag 8 juli 2017 door Meindert15 onder Reglementen | Reacties uitgeschakeld voor Regels HAC1600

Aanvullende reglementen caravancross 

De auto moet voldoen aan de reglementen van de FAC Standaard 1600, Rodeo / NAC Rodeo, standaard klasse / ACON rodeo / Autosport Groningen tot 2 liter, rodeo, >>Bangerstox max 6 cil, totaal gewicht max 1500 kg.

2) Het is verplicht een ketting tussen de auto en de caravan te hebben.

3) De caravan moet van alle hout, isolatie, kussens, ramen en alle losse spullen verwijderd zijn.

Er mag een houten schaar voor versteviging aangebracht worden.

4) Er mag alleen een aluminium caravan gebruikt worden.

5) De caravan op auto wordt bij aankomst gekeurd.

6) Er moet een borgsom van € 50,00 worden betaald, deze ontvangt men na afloop terug als aangetoond is dat;

6a) De banden zijn verwijderd en worden meegenomen.
6b) Coureur en monteurs hebben mee geholpen de rotzooi op te ruimen.

7) De restanten van de caravan worden door de FAC afgevoerd.

Aanvulling op het reglement voor de caravancrossers.

Uit veiligheid voor de coureurs moet het voorraam voorzien zijn van deugdelijk gaas. Bij voorkeur betongaas met zoals op de foto’s kippengaas voor de kleinere brokstukken. Ook mag alléén voor de caravanrace het carter van de crossauto beschermd worden met een plaat.

Hoort zegt het voort, zodat de caravanrace niet alleen spectaculair gaat zijn maar ook veilig.

donderdag 20 april 2017 door Meindert15 onder Reglementen | Geen reacties

Notulen FAC1600 vergadering 5 januari 2017 

Notulen FAC1600 FAC autocross vergadering 5 januari 2017
Aanwezig ongeveer 40 man + FAC bestuur + TC

Op verzoek van de FAC was RaRaRacing.nl op 5 januari aanwezig bij de FAC1600 vergadering in Sneek.

Uitleg en de rol van de NAB
De FAC hanteert nu een FAC1600 reglement. Dit wordt miv 2017 omgedoopt in een NAB reglement. Dit gebeurd in elke klasse, dus ook bij de FAC1600. Dit is een groot voordeel als de coureurs met de auto bij andere clubs gaan rijden. De reglementen zijn dan duidelijker. Ook wordt het dan weer makkelijker om bijvoorbeeld weer een 1600 cup te organiseren op meerdere banen bij meerdere clubs.

Verstevigen
De laatste vergadering was alweer enige jaren geleden. In de tussentijd is de baan in Blauwhuis volledig vernieuwd, dus is het ook nodig dat de huidige reglementen onder de loep genomen werden. De afgelopen jaren werd het verzoek om te verstevigingen telkens groter bij de coureurs. In oktober is de FAC begonnen met het bekijken van deze opties. Het uitgangspunt is wel om deze nieuwe reglementen toepasbaar te maken op de huidige reglementen en de huidige auto`s.

Het is wel belangrijk dat de versteviging binnen het chassis blijft. Het wordt geen saloonklasse, hiermee bedoelend dat de auto bij een grote klap wel krom mag gaan i.v.m. de veiligheid. De nieuwe rolkooi komt aan de binnenzijde van de contouren van de auto. Waar normaal gesproken de sierstrip van de auto zit, daar is de bedoeling dat de nieuwe buis van de rolkooi komt.
Het oogje aan de voorkant van de auto mag tussen de schermen opgevuld worden voor extra versteviging.

De buis tegen de veerpoot en het bestuurderschot moet volgens de huidige reglementen onderbroken blijven op de veerpoot. Niet aan de binnenkant van de veerpoot. Via de buitenkant van de deur en slotkant. Dit omdat anders bij impact de originele kooi krom gaat.

Platen in de deur blijven hetzelfde. Binnen de rolkooi mag je volgens het huidige reglement verstevigen. Er moet in het nieuwe reglement een goed onderscheid komen tussen de rolkooi en de `versteviging’ van de auto.

Bumpers
Voorstel uit de groep: huidige bumpers vervangen voor rodeo bumpers (max meter). De huidige TC is hier geen voorstander van omdat dan de veiligheidscel komt te vervangen. De huidige bumpers gaan eraf. Deze zijn vaak scherp en veroorzaken onnodige schade. Dit wordt vervangen door een versteviging binnen het plaatwerk (carrosserie). Duidelijke afspraken waar iedereen zich aan moet houden. Geen uitzonderingen. Bij de keuring moet de TC goed controleren op de bumpers in 2017. Echt volgens tekening in het reglement, geen uitzondering. Niet buiten het blikwerk. Bij afwijking tijdens de keuring,eraf flexen, anders niet rijden!

Op de voorkant van de auto zit geen versteviging. Het idee is om een extra slotplaat idee tussen de wielkassen naar voren en over de breedte van de voor- en achterkant toe te staan (rond vanaf schokbreker). Bijvoorbeeld een driehoek idee. Een ander voorstel is om een kruis te maken in de achterkant tot aan de kooi in de binnenkant van de auto (op de bodem?). Dit wordt een 33.7 duim. Voor veerpootbeugel mag er ook een kruis komen over de breedte van de auto.

Per welke datum?
Gaan deze nieuwe regels in miv 2017 of miv 2018? De coureurs mochten hierover stemmen. 2017 kreeg 11 stemmen en 2018 kreeg 17 stemmen.
GAAT DUS IN MET INGANG VAN 2018!

Tijdens het stemmen werd gevraagd welke coureurs voor versteviging binnen de contouren van de auto is? Bijna de hele zaal steekt hierop zijn hand op. Dit is ook nodig met de huidige baan

Voorstellen Coureurs:
De angst is dat de voorkant nog steeds knikt met het huidige voorstel van de TC. Er wordt positief gereageerd op een idee om scharen te plaatsen aan de voor- en achterkant.
De nieuwe reglementen moeten toepasbaar zijn voor elke auto.

Het is de taak van de TC FAC om de ideeën voor 2018 beter uit te werken met verschillende kleuren. Wat is optioneel en wat is verplicht qua nieuwe reglementen en rolkooi. De FAC komt zo snel mogelijk met een voorstel. Coureurs mogen ook eigen tekeningen / voorstellen aanbrengen. De FAC staat open voor elk voorstel. Gelijk na de laatste cross vergadering , of zelfs nog tijdens het seizoen 2017. Dan weet iedereen waar iedereen aan toe is met het bouwen voor 2018.

Min / max gewicht van leeg ledig gewicht van de auto wordt door het bestuur als negatief ervaren omdat het niet de bedoeling is om ongelimiteerd te verstevigen? Het doel is om duidelijk voor te schrijven in een 2018 reglement wat wel en wat niet mag.

Op naar het volgende seizoen !!
Dit zijn de notulen gemaakt tijdens de vergadering. Tijdens de nieuwjaarsparty van de FAC op 21 januari wordt een voorbeeld auto neergezet zodat iedereen rustig het voorstel op een testauto kan bekijken. Ook is er dan ruimte voor goede positieve discussies over dit voorstel.

Klik op de onderstaande foto voor enkele voorbeeld foto`s:

maandag 9 januari 2017 door Meindert15 onder Autocross Nieuws, Reglementen | Reacties uitgeschakeld voor Notulen FAC1600 vergadering 5 januari 2017