Je bekijkt nu World of Dirt big final weekend op 29 juni 2024 Speedway Emmen.

World of Dirt big final weekend op 29 juni 2024 Speedway Emmen.

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

World of Dirt is het landelijk nationaal kampioenschap georganiseerd door de NAB aangesloten circuits en is opgestart in 2022.
De wedstrijden worden verreden op circuits met een A-status, te weten: Speedway Emmen, Speedway Blauwhuis en MAB club Texel. Het hoofddoel is om spannende wedstrijden te organiseren op verschillende banen met gelijke regels, waarbij zowel rijders als publiek uiteindelijk de grote winnaars zullen zijn.

Op zaterdag 29 juni organiseert Speedway Emmen De World of Dirt Finale en op zondag de 30e de Masters of Shale!! Een weekend lang alleen maar Stockcars op Speedway Emmen!! Tijdens dit Weekend komen nagenoeg alle Stockcarklassen die er zijn aan de start!

De zaterdag zal in het teken staan van de World of Dirt finale voor de F1 Stockcars. Een serie waar het hele jaar gestreden wordt om de prijzenpot van ruim €15000,- te verdelen! De beste rijders staan aan de start!

Alle F1 Stockcar rijders die zich niet geplaatst hebben voor de finale kunnen nog een laatste poging wagen zich te kwalificeren door hoog te eindigen in de last chance qualifier. In tegenstelling tot voorgaande jaren kunnen rijders die geen quallifier hebben gereden een poging wagen zich alsnog te plaatsen.

Grote prijzenpot & Eigen dakkleur voor winnaar World of Dirt.

De winnaar van de World Dirt Final mag een jaar lang de titel World of Dirt Champion dragen en met de speciale ontworpen spoiler gaan rijden. Deze spoiler heeft als specifiek kenmerk dat deze goud-oranje geblokt is.

Naast deze titel ontvangt de winnaar van de World of Dirt finale een cheque van € 5000,- Deze hoofdprijs is onderdeel van de grote prijzenpot van ruim € 12.500,- die verdeeld zal worden tijdens World of Dirt Final.