Home Blog

27 & 28 augustus Dirtweekend 2022 bij de HAC & FAC

0
Dirtweekend 2022
De HAC & de FAC slaan ook dit jaar weer de handen ineen om gezamenlijk een Dirtweekend te organiseren. Op zaterdag 27 augustus is de Hallumer autocross club de gastheer. De oudste nog bestaande autocross club gaat voor deze editie mee met de tijd. De strobalen waarmee de eerste crossen begonnen zijn in de loop van de tijd vervangen door sloten en later greppels.
Tijdens de 57e editie zal er voor het eerst een boarding (stalen wand) langs de baan staan. Om dit allemaal te realiseren wordt er met veel inzet van het bestuur, vrijwilligers, maar ook lokale coureurs veel werk verzet. Dankzij deze inzet voldoet het circuit aan de veiligheidsnormen van de Nederlandse autosportbond. Hiermee zet de HAC in op de toekomstbestendigheid van de Hallumer autocross. De Stockcar F1 klasse gaat strijden voor eerste punten voor de Stockcar F1 bokaal. De andere klassen strijden voor de punten en goed gevulde enveloppen.
Aan de start staan de: Stockcar F1 & F2 klasse, de Junioren F2, Rodeo, FAC 1600 en Vrije standaardklasse (bij minimaal 25 coureurs). En tevens demo van de Alderwetske klasse.
Op zondag 28 augustus gaat het Dirtweekend verder op Speedway Blauwhuis. Op de snelle speedway gaan de F1 coureurs uitmaken wie de winnaar wordt van de Stockcar F1 bokaal. Wie volgt Gert-Jan Klok op als winnaar, of gaat hij zijn titel prolongeren? Op deze vraag krijgen wij in de grote finale antwoord.
De stockcar F2 klasse & de junioren F2 gaan verder in de strijd voor het Dirtweekend evenals de coureurs in de Rodeo- en FAC1600 klasse. Hiermee bieden de HAC & FAC een aantrekkelijk programma voor de coureurs, maar ook zeker voor het publiek. In de voorbereiding wordt er nog veel werk verzet om iedereen op 27 & 28 augustus gastvrij te onthalen.
Voor de coureurs die beide dagen deelnemen aan het Dirtweekend biedt de HAC de mogelijkheid om op zaterdagavond te overnachten op het rennerskwartier in Hallum.
Na de cross in Hallum is er prijsuitreiking en livemuziek.
Overnachten op Speedway Blauwhuis is helaas niet mogelijk! Meer informatie volgt.

Interview Mark Sargent – CrossVlog 63

0
Mark Sargent

Tijdens het Speedweekend Texel 2022 hadden we een geweldig één op één interview met Mark Sargent. 1 van de aardigste Britse Brisca F1-coureur met rood grading. Hij houdt van de Nederlandse circuits en bezoekt Nederland meerdere keren per jaar. Na een paar biertjes stelden we hem wat vragen over zijn carrière en bezoekjes aan de Nederlandse circuits.

Het interview is te bekijken op Youtube door op deze zin te klikken.

 

14 augustus NK Stockcar F1

0
ACON

De inschrijvingen en aanmeldingen voor het open NK stockcar F1 op 14 augustus 2022 zijn in volle gang. Coureurs kunnen zich al aanmelden via de website van de ACON.

Traditiegetrouw een van de mooiste stockcar F1 wedstrijddagen van het jaar op Nederlandse bodem. Het ACON bestuur heeft gemeend hier een gepast prijzen en startgeld tegenover te zetten:

Prijzengeld Stockcar F1:
1: € 5.000,-
2: € 2.500,-
3: € 1.000,-
4: € 750,-
5: € 500,-
6: € 450,-
7: € 400,-
8: € 350,-
9: € 300,-
10: € 250,-

 

Opgavedatum Hallum bekend

0

Over minder dan 4 weken is het zover! Autocross Hallum. Opgave is mogelijk vanaf 15 augustus via www.fac-autocross.nl/inschrijving

Foto`s en video`s Kollum 30 juli 2022

0
NAC Autocross Kollum

Op zaterdag 30 juli werd de afgelaste Pinksterwedstrijd ingehaald bij de NAC Autocross. Onder perfecte weersomstandigheden konden de bezoekers genieten van mooie wedstrijden op het Van der Schaaf circuit te Kollum. De gastklasse Bangerstox vermaakte het publiek en ook alle andere klassen zorgen voor genoeg spektakel op de baan. Tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap vrije standaard was weer duidelijk zichtbaar waarom deze klasse geliefd is onder de fans. Wat hebben we weer een schitterende finale gezien.

We konden nu echt merken dat onze huidige apparatuur “op” is. De video`s zijn niet meer zo helder en ook qua foto`s merkten we dat de camera`s niet meer willen meewerken. De volgende wedstrijd, hopen we onze nieuwe apparatuur in gebruik te hebben.

Bekijk onze video’s op Youtube door op de deze zin te klikken.

Bekijk onze foto`s door op deze zin te klikken.

Heb je op RaRaRacing.nl een mooie foto gezien en wil je deze nabestellen?
Klik hier om een foto na te bestellen!

Online kaartverkoop Kollum 30 juli gestart

0
NAC autocross

Nog een dikke week dan mogen we weer los, met een mooi vol wedstrijdprogramma bij de NAC op Kollum. Ze verrijden het NK Vrije Standaard, de Rodeo Pinksterbokaal én hebben de Bangerstox als gastklasse op de baan.

Koop nu alvast online je kaarten met 10% korting via https://nac-autocross.nl/winkel/
(Aan de kassa betalen is uiteraard ook gewoon mogelijk).
Tickets voor Pinkstermaandag blijven geldig voor de cross van 30 juli!

Inschrijving Texel 20 augustus geopend

0
Texel
De inschrijving voor de jubileum autocross op 20 augustus bij MAB Texel is geopend. Bij voldoende aanmeldingen geeft de organisatie de Saloon Stockcars de mogelijkheid om te komen rijden op Texel.

Autocross Sumar definitief pas in 2023

0
Sumar

De organisatie van Sumar is afgelopen pinkstermaandag te optimistisch geweest om tijdens het aflassen aan te kondigen dat ze de laatste editie een vervolg willen geven in september aanstaande.

Nadat de baan en de rennerskwatieren zijn geploegd en gefreesd en uitgevlakt gaat het herstel langer duren dan verwacht. Daarom is er besloten om de autocross niet in september door te laten gaan maar zoals gewoonlijk volgens jaar rond Pinksteren.
De organisatie probeerde op Pinkstermaandag de wedstrijd ondanks de hevige regenval toch door te laten gaan. Dit heeft ervoor gezorgd dat op het veld in 2022 nog geen wedstrijden gehouden kunnen worden.

Saloons naar Texel

0
Texel
Met trots kan de DSCDA aankondigen dat de Saloon Stockcars voor het eerst welkom zijn op Speedway Texel.

Op zaterdag 20 augustus organiseert MAB Texel haar 75-jarig jubileumbijeenkomst en komt nu voor het eerst langs voor de Nationale Saloon-formule.

De overeenkomst is vorige week bereikt, waarbij beide partijen spreken van “eindelijk een project te realiseren waar al een tijdje naar wordt gekeken!” Vanwege de korte termijn om Saloon Stockcars aan het programma toe te voegen, zal de racebijeenkomst op demo-basis worden gehouden om te zien of het circuit geschikt is voor de rechtsrijdende Saloon Stockcars. Als dit het geval is, zullen we toekomstige samenwerkingsmogelijkheden onderzoeken.

MAB 75 jaar

0
Texel

Wist je dat de MAB Club dit jaar haar 75 jarig bestaan viert? En ze daarom een extra autocross organiseren op 20 augustus?

Het weekend van 19 t/m 21 augustus zal in het teken staan van deze viering; met een bomvol programma van diverse MAB disciplines. Zo zal er een kartdemonstratie, puzzelrit, autocross- en motorcrosswedstrijd georganiseerd worden. Op zaterdag 20 augustus zal een jubileum (3e) autocross verreden worden en op zondag 21 augustus een motorcrosswedstrijd. Inschrijven voor de autocrosswedstrijd kan binnenkort via de website van de MAB.

6,366FansLike
785VolgersVolg
789AbonneesAbonneer

Recent Posts