Home Blog

Geen Autocross Eelde-Paterswolde in 2020

0
Eelde

Bericht van het bestuur van de Autocross Eelde-Paterswolde:

Beste crossers en andere belangstellenden.

Sinds 1 juli 2020 mogen er weer evenementen georganiseerd worden. Bij meer dan 250 personen moet iedereen zitten en 1.5 meter afstand hanteren. Als organisatie zijn wij hiervoor verantwoordelijk en aansprakelijk. Dit is voor de S.A.E.P NIET te doen.

Het betekent een organisatorische verzwaring waarvoor wij geen vrijwilligers hebben,naast de financiële consequenties ( tribunes ,extra toiletten , extra schoonmaak , extra controles enz .)

Hierdoor hebben wij als bestuur van de S.A.E.P dan ook, helaas,moeten besluiten om in 2020 NIET alsnog een autocross te organiseren.Wij hopen dat het in 2021 wel weer mogelijk is om te crossen te organiseren.

Met vriendelijke groet,Het bestuur van de S.A.E.P

Geen Autocross Yde De Punt 2020

0

Onderstaand bericht hebben we ontvangen van de organisatie:

Beste cross fanaten,

Ondanks dat er sinds 1 juli meer is vrijgegeven voor evenementen zijn er voor ons helaas teveel obstakels en richtlijnen om de cross goed te kunnen laten verlopen. Dit heeft o.a met aantal bezoekers te maken, bij meer dan 250 personen moet men zitten langs de baan, de 1,5 meter afstand moet gehanteerd worden. Wij zijn hier als organisatie verantwoordelijk voor.

Wij hebben dan ook met pijn in ons hart moeten besluiten om voor dit jaar geen autocross meer te organiseren.

We hopen dat het volgend jaar weer mogelijk is om de cross te organiseren.
Met vriendelijke groet, Bestuur Stichting Activiteiten Yde-De Punt

Testdag Speedway Blijham

0

Op zaterdag 4 juli organiseerde de Baansport Blijham een testdag op hun oval speedway. Diverse autosporters kwamen af op deze uitnodiging om de auto te testen of gewoon weer even te rijden. Ook RaRaRacing was aanwezig en testte zelf ook diverse onderdelen van de camera`s. Ook is er weer een CrossVlog opgenomen die later online zal komen.

Klik op de onderstaande foto voor onze foto`s:

Klik op de onderstaande foto voor onze video`s:

Heb je op RaRaRacing.nl een mooie foto gezien en wil je deze nabestellen?
Klik hier om een foto na te bestellen!

Welkom op RaRaRacing.nl

0


RaRaRacing.nl is een onafhankelijke toonaangevende autosport website met een ruim aanbod van foto`s over autocross en autosport in Friesland.

Sinds 2007 is RaRaRacing een bekend begrip en een voorloper in de digitalisering van de autocross. Onze website bevat een ruim aanbod foto`s, video`s en nieuwsberichten van de diverse clubs. Daarnaast heeft RaRaRacing goede contacten met de media voor publicaties. Wij hielpen onder andere mee aan de grootste caravancross op dirttrack, de unieke live uitzending van Omrop Fryslan, organiseren van wedstrijden, promoten van de autosport evenementen en nog veel meer!

Neem gerust een kijkje op onze website, onze Facebookpagina, ons Twitter account of bekijk onze foto`s op Instagram.

Voor vragen, nieuwtjes, uitnodigingen en al het andere, stuur ons gerust een mail.

Algemene mail: info@rararacing.nl

Voor foto nabestellingen en website beheer: meindert@rararacing.nl

Sponsoren RaRaRacing.nl

0

Wilt u sponsor worden van onze website? 

Hiervoor bieden wij u een vermelding van uw bedrijfsnaam met logo en een link naar uw website op onze website.

Dus heeft u interesse…
Neemt u dan contact met ons op via info@rararacing.nl!

Wiersma tuinaanleg & onderhoud Hurdegaryp
Autobedrijf Hoekstra Hilaard
CrossWurk Stickers & t-shirts & meer!
TMR gespecialiseerd in de voedingsindustrie

     

Update autocross Basse

0
Autocross Basse

De organisatie krijgt veel vragen over de cross van 20 september. Logisch ook. Als de organisatie op een (redelijk normale) manier kunnen crossen gaan ze daar zeker voor! Helaas kan de gemeente op dit moment nog niet zoveel zeggen. De organisatie hoop in de komende weken meer duidelijkheid te krijgen. Zij staan er in ieder geval positief in!

Coronaregels vanaf 1 juli

0

Met ingang van 1 juli is een belangrijke stap gezet in de corona aanpak. We gaan van de verplichte ‘intelligente lockdown’ naar de slogan ‘ruimte met regels’. Met algemene regels voor binnen en buiten. 

Evenementen zijn in principe weer mogelijk vanaf 1 juli, maar de uitvoering en vergunningverlening is aan de gemeenten. In de praktijk zullen grote evenementen pas in de tweede helft van augustus kunnen plaatsvinden, zei Rutte eerder.

In elk geval moet de anderhalve meter altijd gehandhaafd worden. Buiten mogen 250 personen bij elkaar komen. Meer dan 250 mensen samen mag op plekken met vaste zitplaatsen, maar alleen als je reserveert. Aangezien langs de autocross circuits vaan sta tribunes staan, moeten deze zich waarschijnlijk houden aan het maximum van 250. Dan is het voor de meeste verenigingen niet financieel haalbaar om een evenement te organiseren.

Wil je naar grote evenementen? Dan is een gezondheidscheck belangrijk. Bij dierentuinen, kermissen en pretparken geldt overigens geen maximum aantal personen.

We hopen dat de organisaties snel groen licht krijgen om toch weer mooie evenementen te organiseren en dat de bezoekers zich ook aan deze maatregelen gaan houden.

Versoepeling corona maatregelen

0

De corona maatregelen worden versoepeld. Niet meer het aantal personen wordt leidend, maar de omvang van de ruimte. Daardoor kunnen er meer mensen in een gebouw of op een terras bij elkaar komen, mits er voldoende ruimte is om afstand te houden. Dit zou positief kunnen zijn voor circuits met voldoende tribunes. Echter om een financiële gezonden autocross te kunnen organiseren, heeft een club rond de 1.500 bezoekers nodig. En dat aantal haal je niet snel wanneer iedereen anderhalve meter afstand moet houden.

De nieuwe norm betekent dus niet dat er per 1 juli automatisch weer grote evenementen kunnen worden gehouden, zoals popfestivals. Het kabinet heeft nog geen besluit genomen wanneer evenementen met een vergunningplicht weer mogen plaatsvinden.

De nieuwe norm gaat gepaard met een voorwaarde: de bovengrens van honderd personen wordt alléén losgelaten als de uitbater bezoekers vraagt of ze gezondheidsklachten hebben. En reserveren is verplicht, zodat contact kan worden opgenomen als blijkt dat een aanwezige besmet was met het coronavirus. Er moeten voldoende wc’s en uitgangen zijn, zodat nergens opstoppingen ontstaan. Dus dan zouden de clubs met vooraf verkochte kaarten moeten werken.

Dit zijn lastige voorwaarden voor de organisaties. Daarnaast moet de anderhalve meter ook gehandhaafd worden door de organisaties Het publiek zal waarschijnlijk ook mondkapjes moeten dragen.

We wachten af en kijken uit naar de eerste mogelijke wedstrijd. Of dit nog in 2020 is, of in 2021, de tijd zal het leren. De organisaties moeten nu kijken of ze aan deze voorwaarden kunnen voldoen.

CrossVlog #32 – Interviews Trackday TT circuit Assen tijdens corona

0

Op 13 juni 2020 bezochten we circuit Assen. Het was de afgelopen maanden erg stil op het circuit door de corona maatregelen. Dankzij de inspanningen van de organisatie kon het ciruict op een aangepaste manier weer open voor trackdays. Hoe gaan de organisatie, de coureurs en de monteurs om met de corona maatregelen?

Bekijk ons verslag door op de onderstaande foto te klikken:

Erehaag Jannes Boskma

0

Beste crossvrienden en stockcar rijders:
Hierbij een bericht van Richard Minnema:

Uit naam van familie en vrienden is mij gevraagd om deze oproep te plaatsen.

Aankomende maandag 22 juni gaan wij afscheid nemen van Jannes Boskma. We willen graag iedereen die afscheid wil nemen van Jannes oproepen om aankomende maandag een erehaag in Leeuwarden te vormen, het liefst zoveel mogelijk stockcars.

Er is mogelijkheid om afscheid te nemen van Jannes tussen 10:00 en 13:00. In het “hok” aan de ceresweg 3C te Leeuwarden, raag van te voren aanmelden als je met een stockcar/voertuig komt.

6,155FansLike
787VolgersVolg
789AbonneesAbonneer

Recent Posts