Home Blog

Birkenring Hoope park Duitsland 24 juli 2021

0

Voor het weekend van 23 + 24 juli werd de Vrijestandaard klasse uitgenodigd bij de Birkenring Duitsland dankzij de inspanning van Marcel Rath. Deze Duitser rijdt zelf ook al langere tijd in de VrijeStandaard. Het maximale aantal van 15 coureurs was afgereisd naar Duitsland. Een circuit met niet alleen linkerbochten, maar er moest ook naar rechts gestuurd worden. Helaas was het wel een slijtageslag. Van de 15 coureurs haalden 8 de finale. Ondanks dat er veel gesleuteld moest worden was de sfeer uitstekend. Er werd gestreden op het circuit en samen gesleuteld.

Het publiek moest even wennen aan de carrosseriebouw van deze klasse, maar op de baan lieten de coureurs zien waarom deze klasse in Nederland zo populair is. De organisatie en het publiek hebben genoten. De organisatie gaat volgend jaar weer de mogelijkheden bekijken om deze klasse weer uit te nodigen.

Klik op de onderstaande afbeelding om onze foto`s te bekijken:

Bekijk onze video’s op Youtube door op de onderstaande foto te klikken:

Heb je op RaRaRacing.nl een mooie foto gezien en wil je deze nabestellen?
Klik hier om een foto na te bestellen!

Aanpassing kalender NK autocross

0

Update ontvangen vanuit de organisatie van het EUROL NK Autocross 2021:

Vorige week hebben we jullie laten weten dat er goed nieuws vanuit de gemeente Bronckhorst was m.b.t. de NK in Toldijk. Maar na zonneschijn kan er dus ook regen komen. Want dat hebben we ook, terwijl er ook wel weer positieve berichten te melden zijn.

Dus eerst maar even het mindere nieuws dan. Autosportvereniging Gendringen heeft van de gemeente Oude IJsselstreek slecht nieuws ontvangen. Omdat de gemeente (nog) niet weet wat de Coronaregels worden vanaf 14 augustus, kan de gemeente nu geen vergunning afgeven. Er zijn volop gesprekken met de gemeente geweest en wij danken de gemeente Oude IJsselstreek voor het mee denken., Maar wij en ASVG kunnen en willen niet langer wachten en willen duidelijkheid verschaffen voor jullie allemaal en ook voor ons zelf. Helaas gaan NK 3 en 4 op 14 en 15 augustus a.s. in Gendringen NIET door.

Maar wat is dan het goede nieuws? We hebben niet stil gezeten de afgelopen dagen en we hebben ACC Geffen bereid gevonden om twee NK wedstrijden te organiseren. Dus NK 4 en 5 worden nu gehouden op 11 en 12 september in Rosmalen. Vanaf deze plek danken wij ACC Geffen voor het meedenken in deze situatie en jullie voor het feit om je weer flexibel op te stellen. Uiteraard zijn we met z’n allen afhankelijk van de medewerking van de gemeente.

MAG ER PUBLIEK AANWEZIG ZIJN IN TOLDIJK?
Helaas niet, het is een besloten sportwedstrijd zonder publiek. We vertrouwen erop dat jullie begrijpen dat het voor ons enorm schakelen is geweest om steeds maar weer een nieuw plan bedenken.

Vorige week zonk de moed ons aardig in de schoenen. Maar we hebben besloten om er voor te gaan, en we hopen jullie ook! Als we er met z’n allen de schouders onder zetten kan het Eurol NK Autocross met 5 wedstrijden op het programma een mooi kampioenschap worden.

Laurens Slik vereeuwigd op NK vrije standaard bokaal

0

Vorig jaar 2020, het jaar waarin geen cross werd gereden en waar het op alle banen stil bleef. In dat zelfde jaar werd onze crosswereld flink opgeschud. Niet door een prachtig mooie crosswedstrijd maar door het noodlottige ongeval waarbij Vrije Standaard coureur Laurens Slik, om het leven kwam.

De rest van het jaar 2020 neem stilletjes aan zijn vervolg en helaas blijft ook een Nederlands kampioenschap Vrije Standaard uit. Om deze sympathieke coureur nogmaals te eren heeft de huidig titelhouder Arnold van der Veen samen met de NAC-autocross bedacht Laurens zijn naam te vereeuwigen op de felbegeerde kampioensbeker waar hij zeer zeker een grote kanshebber voor zou zijn geweest. De wisselbeker is door medecoureur Jan vd Weij opgeknapt en voorzien van een mooi eerbetoon aan Laurens.

Op zondag 18 juli, de dag dat aanvankelijk de thuiscross van Laurens op Texel zou worden verreden werd deze beker overhandigd door het team van Arnold, en David namens de NAC aan de vader van Laurens, Rob Slik. Een moment dat ons allen raakt en lang bij zal bij blijven.

Hopelijk kan Rob namens Laurens de wisselbeker in het jaar 2022 uitreiken aan de opvolgend Nederlands Kampioen.

Autocross Wijhe gaat door!

0
Masters

Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen vrijdag begonnen de twijfels toe slaan, na in Terwolde de smaak te pakken hebben gekregen, zou dit toch niet voorlopig de laatste zijn.

Zoals wij konden lezen in de stukken van de overheid was er voor de autocross Masters niets gewijzigd. Maar zag de gemeente dat ook zo?? Na intensief overleg gister en vandaag met de gemeente Olst- Wijhe heeft de organisatie vandaag EINDELIJK te horen gekregen dat ze los kunnen in Wijhe op 23, 24 en 25 juli aanstaande! (Poort voor toegang geopend op vrijdag 23 juli van 12.00u tot 00.00 u).

Helaas nu ook weer zonder publiek.

1. Dus plan snel die afspraak voor het testen, want ook wij moeten werken met testen voor toegang! (LET OP! De testuitslagen zijn nu maar 24 u geldig!); uiteraard geldt dit niet voor degenen die een geldig herstelbewijs hebben in de CoronaCheck app of minimaal 2 weken volledig gevaccineerd zijn en dit aantonen in de app.

2. Upload jouw QR- code in de app; in Terwolde hebben we dit allemaal kunnen testen, mocht je het nu niet voor elkaar hebben word je weer teruggestuurd om zo lange opstoppingen hopelijk te voorkomen.

3. Houdt alle stukken, (portemonnee, legitimatie en telefoon met Corona check app of papier met geldige QR code gereed voordat U de locatie nadert!Bovenstaande geldt voor iedereen vanaf 12 jaar.

Wij hebben er in ieder geval weer zin in. Want Terwolde smaakte naar meer…

Opbouw vergunning autocross Makkum herroepen

0

Vandaag in de Leeuwarder Courant: Crossclub Makkum moet vergunning herzien.

Om toch een beter beeld te krijgen van de situatie hebben we vanmorgen contact gehad met de Voorzitter van AutocrossClub Makkum, Harm-Jan Cuperus. De werkelijke situatie valt gelukkig mee en is niet zo schokkend als het artikel doet vermoeden.

De vergunning is niet ingetrokken en de organisatie verwacht dat er gewoon gecrosst gaat worden in 2022. Alleen de vergunning voor het aanleggen van de baan en bouwwerken (vangrail en betonblokken voor de baancommissarissen) was nooit formeel vast gelegd. Op advies van de gemeente moest deze nog aangevraagd worden en deze heeft de organisatie dus ook verkregen. Nadruk ligt op een losse vergunning voor het aanleggen van de baan, vergunning voor de cross zelf blijft in stand.

Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

Speedweekend Texel afgelast

0

Helaas heeft de MAB TEXEL dankzij de vernieuwde maatregelen moeten besluiten om het Speedweekend af te gelasten. Het is niet anders 🙁

CrossVlog 49 – 4 juli 2021 Speedway Blauwhuis

0

Op 4 juli was het eindelijk zover. De eerste Dirttrack Speedway wedstrijd van 2021!

Na meer dan anderhalf jaar wachten, konden de coureurs weer racen bij de FAC autocross. Onder het toeziend oog van ruim 3.000 bezoekers werd er hard gestreden om elke meter op het circuit. Zijn de coureurs het racen verleerd? Of willen ze allemaal te graag zodat er veel schade gereden wordt? We maakten een rondje door de paddock en spraken met diverse coureurs.

Bekijk onze video door op de onderstaande foto te klikken:

MSC Rütenbrock past datum aan

0

Bijzondere tijden vragen soms bijzondere omstandigheden. Uit overweging voor andere organisatoren en kampioenschappen heeft MSC Rütenbrock besloten om onze geplande datum een week op te schuiven.

Natuurlijk moeten we de pandemie situatie in de gaten blijven houden. De organisatie wil het evenement op dit moment gewoon niet annuleren. We hopen zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen zodat alles veilig gepland en georganiseerden kan worden.

Planning voor een hygiëne concept, online ticket voorverkoop of andere noodzakelijke maatregelen worden uitgewerkt. De eindbeslissing / maatregelen maakt de organisatie begin augustus bekend.

Tot die tijd, blijf allemaal gezond en geniet van het mooie weer!!

ACON niet meer lid van de NAB

0
ACON

We hebben vandaag het bericht ontvangen van de ACON dat de organisatie geen lid meer is van de NAB.

Voor het Publiek en de Fans zal er niets veranderen en de organisatie hoopt het publiek weer snel te kunnen trakteren op mooie races vol spektakel.

Voor coureurs betekend het dat je vanaf heden dus niet meer in het bezit hoeft te zijn van een NAB licentie om deel te mogen nemen. De rijders zullen op een later moment nog aanvullende informatie toegestuurd krijgen.

Het bestuur is druk bezig met de Gemeente Schagen om dit jaar nog een aantal evenementen te organiseren.

Hopelijk tot Snel!

Inschrijving Speedweekend Texel

0

De inschrijving voor het Speedweekend op 17 en 18 juli is geopend!

Hoe werkt het?

1) Ga naar de inschrijfpagina en meld je aan (alleen coureurs)

2) Vraag een pitskaart aan.

3) Meld je zonodig aan voor de camping (uitsluitend voor coureurs met team)

Let op:

– De inschrijving is pas definitief na bevestiging van de MAB autocrosscommissie.
– Een NAB licentie is verplicht, hij is hier aan te vragen
– Entreetickets zijn uitsluitend verkrijgbaar via Ticketmaster (volgt nog)
– Eenmaal in de ‘bubbel’ op het MAB terrein is deze 40 uur niet van toepassing, de test mag immers bij toegang op het terrein niet ouder dan deze 40 uur zijn. Bij tussentijds verlaten van het terrein geldt de maximale 40 uur weer wel. Dus bij een negatieve test op vrijdag vervalt de toegang op de zondag hiermee en dan dient er opnieuw een geldige negatieve test overlegd kunnen worden.

Lees voor de zekerheid ook alle informatie door op: http://www.rararacing.nl/nieuws/texel-speedweekend-2021

6,366FansLike
785VolgersVolg
789AbonneesAbonneer

Recent Posts