Home Autocross Nieuws 27 & 28 augustus Dirtweekend 2022 bij de HAC & FAC

27 & 28 augustus Dirtweekend 2022 bij de HAC & FAC

0
Dirtweekend 2022
De HAC & de FAC slaan ook dit jaar weer de handen ineen om gezamenlijk een Dirtweekend te organiseren. Op zaterdag 27 augustus is de Hallumer autocross club de gastheer. De oudste nog bestaande autocross club gaat voor deze editie mee met de tijd. De strobalen waarmee de eerste crossen begonnen zijn in de loop van de tijd vervangen door sloten en later greppels.
Tijdens de 57e editie zal er voor het eerst een boarding (stalen wand) langs de baan staan. Om dit allemaal te realiseren wordt er met veel inzet van het bestuur, vrijwilligers, maar ook lokale coureurs veel werk verzet. Dankzij deze inzet voldoet het circuit aan de veiligheidsnormen van de Nederlandse autosportbond. Hiermee zet de HAC in op de toekomstbestendigheid van de Hallumer autocross. De Stockcar F1 klasse gaat strijden voor eerste punten voor de Stockcar F1 bokaal. De andere klassen strijden voor de punten en goed gevulde enveloppen.
Aan de start staan de: Stockcar F1 & F2 klasse, de Junioren F2, Rodeo, FAC 1600 en Vrije standaardklasse (bij minimaal 25 coureurs). En tevens demo van de Alderwetske klasse.
Op zondag 28 augustus gaat het Dirtweekend verder op Speedway Blauwhuis. Op de snelle speedway gaan de F1 coureurs uitmaken wie de winnaar wordt van de Stockcar F1 bokaal. Wie volgt Gert-Jan Klok op als winnaar, of gaat hij zijn titel prolongeren? Op deze vraag krijgen wij in de grote finale antwoord.
De stockcar F2 klasse & de junioren F2 gaan verder in de strijd voor het Dirtweekend evenals de coureurs in de Rodeo- en FAC1600 klasse. Hiermee bieden de HAC & FAC een aantrekkelijk programma voor de coureurs, maar ook zeker voor het publiek. In de voorbereiding wordt er nog veel werk verzet om iedereen op 27 & 28 augustus gastvrij te onthalen.
Voor de coureurs die beide dagen deelnemen aan het Dirtweekend biedt de HAC de mogelijkheid om op zaterdagavond te overnachten op het rennerskwartier in Hallum.
Na de cross in Hallum is er prijsuitreiking en livemuziek.
Overnachten op Speedway Blauwhuis is helaas niet mogelijk! Meer informatie volgt.