Home Autocross Nieuws AutoSport Groningen: ‘Hartverwarmende actie maar gemeente stelt opnieuw teleur’

AutoSport Groningen: ‘Hartverwarmende actie maar gemeente stelt opnieuw teleur’

0

Het moest een jubileumfeestje worden dit jaar. Voor het vijfde jaar op rij zouden er autocrosswedstrijden gehouden worden op een weiland bij het dorpje Winsum. Maar de organisatie, Autocross Groningen, krijgt de vergunningen niet rond. Ze zeggen dat ze niet op tijd zijn geïnformeerd over de noodzaak van een extra ecologisch onderzoek.

En dus trekken ze de stekker eruit. Maar stiekem hopen ze dat het tij nog te keren is. Net als de deelnemers. En dus gingen ze in grote getale, met hun crossauto’s, naar de raadsvergadering waar het onderwerp op de agenda staat.

Mooiste wedstrijd van het jaar

De eerste, en wat betreft de organisatie en de deelnemers, ook de mooiste wedstrijd van het jaar staat gepland voor Hemelvaartsdag. En juist die dag mag er niet geracet worden vanwege het broedseizoen, laat een woordvoerder van de gemeente weten. Voor de overige wedstrijden is er een speciale ontheffing Wet Natuurbescherming nodig, die de organisatie dus niet heeft aangevraagd omdat ze er niet tijdig van op de hoogte waren.

Volgens de gemeente hanteert de provincie, die gaat over de Wet Natuurbescherming, dit jaar strenge eisen. Daarvoor is ook een aanvullend onderzoek nodig, omdat het evenement plaatsvindt in een broedgebied én er vorig jaar klachten zijn geweest. De gemeente heeft als tegemoetkoming aangeboden dit onderzoek te betalen.

Bericht overgenomen van: https://www.rtvnoord.nl/nieuws/206105/AutoSport-Groningen-Hartverwarmende-actie-maar-gemeente-stelt-opnieuw-teleur