Meer informatie over WK Qualifiers

Onderstaand bericht hebben we ontvangen van de Brisca NL:

Beste BVSR,

We hebben namens u van de Stockcars F1 rijders het verzoek gehad anders om te gaan met WK Qualifiers en weggeven van Wildcards.

Voor het verrijden van WK Qualifiers is een protocol opgesteld een ieder die een Qualifier organiseert hoort deze te volgen, anders is de wedstrijd niet geldig. In normale jaren wordt deze ruim voor de eerste wedstijd aangepast/opgesteld. Door de Corona is het dit jaar echter anders verlopen.

Voor het weggeven van de Wildcards is geen protocol. Een Promotor mag naar eigen inzicht of idee deze wildcard weggeven. Ook als hiervoor bijvoorbeeld een deel van de rijders niet aan mee zou kunnen doen. Dit jaar heeft ASE Emmen en ACON Sint-Maarten een wildcard weg te geven.

Betreffende hoe om te gaan met Qualifiers en de Wildcards blijft dit toch echt in handen van Brisca-NL. De rijders kunnen via BVSR uiteraard altijd verzoeken doen dan wel advies geven. Brisca-NL zal dit dan meenemen in de uiteindelijke beslissing.

Het kost promotors momenteel veel moeite om wedstrijden te kunnen organiseren en eenieder probeert daar dan op zijn manier een mooie draai aan te geven. Omdat het open NK bij de Acon dit jaar “hopelijk” na de WK is hebben ze besloten de Wildcard weg te geven aan de Onder25. Dit niet met de opzet een grote groep buiten te sluiten maar om er iets speciaals van te maken.

Omdat volgens de BVSR het merendeel van de rijders graag zou zien dat er een extra plaats beschikbaar komt op basis van de finale uitslag heeft de Acon dit heroverwogen. Om iedereen tegemoet te komen zullen de wildcards van Acon en ASE Emmen gekoppeld worden aan de 6e en 7e plaats op basis van de finale uitslag. Iedere rijder rijdt 3 manches om een finale plek te bemachtigen. Vervolgens zal net als tijdens het NK de rijder met de meeste punten vooraan starten in de finale. De eerste 7 van de finale zullen gekwalificeerd zijn voor het WK.

Omdat het bijzondere tijden zijn en we toch samen iets moeten regelen wordt het eenmalig op deze manier gedaan.

Met vriendelijke groet,Brisca-NL