Circuit Kollum wordt telkens mooier

Gisteravond waren we een uurtje aanwezig bij de NAC Autocross om de vrijwilligers te helpen bij het opbouwen van de baan. Natuurlijk hebben we ook de tijd genomen om een rondje te lopen over de nieuwe baan.

De organisatie heeft tussen Paasmaandag en het Pinksterweekend niet stil gezeten en er is veel werk verricht aan de baan. Oké, de nieuwe tribune is nog niet af, maar dat hebben we bij andere clubs tijdens zulke verbouwingen ook gezien. We horen genoeg gemopper van fans die graag de baan in de oude stijl hadden gezien, maar ook dat zagen we de afgelopen jaren bij de andere banen die werden veranderd. Coureurs die mopperen over een grote wijziging op de baan, dat is ook niet iets nieuws.

En wanneer je een paar races of een jaar verder dezelfde coureurs en fans hetzelfde weer vraagt, zijn de meesten weer positief over de wijzigingen. Dus de NAC moet (net als vele andere clubs die in deze situatie hebben gezeten) even door de zure appel heen bijten.

Ik ben ervan overtuigd dat er na Pinkstermaandag genoeg negatievelingen op Facebook weer los zullen gaan. Natuurlijk mag je opbouwende tips geven om de club naar een hoger niveau te tillen, maar herinner jezelf eraan dat alle clubs elke racedag met veel vrijwilligers bezig zijn voor de fans!

En nu? Geef de organisatie de ruimte en de tijd om de puntjes op de i te zetten. Rome is ook niet in 1 dag gebouwd.