Coronaregels vanaf 1 juli

Met ingang van 1 juli is een belangrijke stap gezet in de corona aanpak. We gaan van de verplichte ‘intelligente lockdown’ naar de slogan ‘ruimte met regels’. Met algemene regels voor binnen en buiten. 

Evenementen zijn in principe weer mogelijk vanaf 1 juli, maar de uitvoering en vergunningverlening is aan de gemeenten. In de praktijk zullen grote evenementen pas in de tweede helft van augustus kunnen plaatsvinden, zei Rutte eerder.

In elk geval moet de anderhalve meter altijd gehandhaafd worden. Buiten mogen 250 personen bij elkaar komen. Meer dan 250 mensen samen mag op plekken met vaste zitplaatsen, maar alleen als je reserveert. Aangezien langs de autocross circuits vaan sta tribunes staan, moeten deze zich waarschijnlijk houden aan het maximum van 250. Dan is het voor de meeste verenigingen niet financieel haalbaar om een evenement te organiseren.

Wil je naar grote evenementen? Dan is een gezondheidscheck belangrijk. Bij dierentuinen, kermissen en pretparken geldt overigens geen maximum aantal personen.

We hopen dat de organisaties snel groen licht krijgen om toch weer mooie evenementen te organiseren en dat de bezoekers zich ook aan deze maatregelen gaan houden.