Home Autocross Nieuws EK Autocross Toldijk 2021 gaat niet door!

EK Autocross Toldijk 2021 gaat niet door!

0

Een moeilijke beslissing!
Het EK Autocross Toldijk 2021 gaat niet door!

Onderstaand persbericht hebben we ontvangen van de organisatie:

Vanaf januari hebben we als organisatie besloten dat we 2 maanden voor aanvang de knoop gaan doorhakken. Dan weten we welke corona-maatregelen er nog zijn en welke beperkingen ons van hogerhand nog opgelegd worden.

De afgelopen weken hebben veel contact gehad met de KNAF, gemeente en zelfs ziekenhuizen om er achter te komen waar we staan om over 2 maanden van start te kunnen gaan. En juist in die laatste 2 maanden stonden er grote onkostenposten op de planning. Kosten die je niet terug verdient als je alsnog op het laatste moment alles moet cancelen. Helaas hebben we dus moeten besluiten dat wij dit jaar niet het (financiele-)risico kunnen nemen om tot het laatste moment te wachten of we wel of geen vergunning krijgen. En of we wel of geen publiek langs de baan hebben.

Want voor ons stond 1 ding vast; Als we een EK terug in Nederland hebben doen we dat niet zonder publiek. Ten eerste omdat we dat niet willen, ten tweede hebben we de ticketverkoop nodig om het evenement te kunnen draaien. Gaan er überhaupt dit jaar evenementen wel door? Wij weten het niet, maar hopen het wel. Helaas voor Toldijk stond deze relatief vroeg op de kalender t.o.v. de corona-maatregelen die steeds verder lijken te versoepelen.

We gaan gewoon door met alle voorbereidingen want in 2022 willen we zeker, onder hopelijk normale omstandigheden, het EK autocross weer naar Toldijk te halen! Daarom gaan we verder met de aanleg van de baan dit jaar. Alle secretariaat werkzaamheden gaan gewoon door om alle documenten volgend jaar klaar te hebben liggen. Ook de TC en baanofficials gaan kennis opdoen bij een EK. En wij zullen bij een aantal EK gaan aanschuiven om mee te kunnen kijken hoe alles achter de schermen verloopt.

Ook willen we onze sponsoren bedanken die nu al te kennen hebben gegeven gewoon achter ons te blijven staan zodat alles door kan gaan voor 2022!Voor nu is deze ‘heat’ verloren, maar de wedstrijd nog zeker niet!

Tot snel, tot Toldijk!