Speedway Emmen

Extra €2500,- Eindejaarsrace bij The Blue Oyster Trophy 21 oktober

Over 3 weken vindt op Speedway Emmen de laatste racedag van het Stockcar F1 Dirt seizoen plaats. Deze racedag staat in het teken van de Shootoutfinale, de eerste kwalificatiewedstrijd voor de World of Dirt 2024 en uiteraard het baankampioenschap.
De Blue Oyster is bij de bangers in de loop der jaren o.a. door het grote aantal aparte auto’s, en de prijzenpot uitgegroeid tot een van de grootste eendaagse wedstrijddagen die we hebben, zowel qua deelname als qua publiek. De F1s zijn vanaf dag 1 onderdeel van deze speciale dag. Graag willen we de inbreng van de F1s nog verder vergroten en zo speelden we al langer met het idee iets met een eindejaarsrace te doen.
Na overleg met diverse partijen hebben we een format bedacht in het verlengde van de Blue Oyster Trophy. Een mooie prijzenpot en loting voor je startpositie. Deze Blue Oyster Eindejaarsrace zal plaatsvinden als een van de laatste races van de dag dus onder kunstlicht en starten achter de pacecar.
De dag zal beginnen met een voorstellingsronde voor alle klassen. Voor de stockcars wordt er een normaal dagprogramma afgewerkt met 3 heats en een finale. Deze tellen mee voor zowel de World of Dirt, de Shootoutfinale en het baankampioenschap. Na de finale volgt er dus nog de Blue Oyster Eindejaarsrace. Deze laatste extra race over 20 ronden, telt nergens voor mee maar is vooral voor de fun, als afsluiter van het dirt seizoen, onder het kunstlicht met een extra prijzenpot van €2500,- en bijbehorende wisselbeker. Max 34 auto’s. Bij meer als 34 dan beste 34 (vd aanwezige rijders) uit baankampioenschap.
Zoals we aan het begin van het jaar beloofd hebben krijgen de f1 coureurs die 4 of 5 racedagen met hun F1 aan de start ook nog eens €100,- startgeld en entreebandjes. (4x 100 en 2 bandjes, 5x 100 en 4 bandjes).
De inschrijving zal maandag 2 oktober om 12:00 uur openen. Let op! i.v.m. het drukke programma op de dag, sluit de inschrijving dinsdagavond 17 oktober om 23:59 uur zodat we e.e.a. goed kunnen voorbereiden.
We hebben er alvast zin in, we hopen jullie ook!