Masters

Geen Autocross Masters in 2020

Beste Coureurs, fans en liefhebbers.

Afgelopen jaar, op 16 November 2019 heeft de Autocross Maters onderstaand bericht aan ons doorgestuurd.

De Autocross Masters kalender van 2020 is bekend.We gaan een knallend jaar tegemoet waarin ze een scala aan technische lange, harde, ovale, en losse banen hebben waarover het kampioenschap beslist zal worden. Coureurs zullen verrast worden op de banen met hoogte verschil, kombochten en misschien zelfs jumps, en natuurlijk ook het stof en zand! Vol trots presenteerde zij toen de agenda voor 2020, het 4e jaar als Autocross Masters en waarin ze als team ingezet hadden om wéér een trede hoger te klimmen in de organisatie van het Autocross Masters kampioenschap 2020. Nu, de 10e Mei 2020, is de realiteit véél anders.

Inmiddels hadden ze de eerste wedstrijd al paar weken achter de rug moeten hebben en alles bijna al weer klaar moeten hebben voor de 2e wedstrijd. En, jullie als rijders, de ene rustig alles schoon aan het maken zou zijn terwijl de ander met “de handen in het haar” zou kunnen zitten omdat niet alles verlopen is zoals hij zou willen.

Maar, nee, het is zoveel anders……….De organisatie van de Autocross Masters heeft nog afgewacht, informatie opgehaald en natuurlijk geluisterd naar de persconferenties. Ook al is er afgelopen week niks aan de datum veranderd die vooralsnog vast staat voor het verbod op grote evenementen met een vergunning, dit is 1 September 2020, nemen zij als bestuur dan ook het besluit om geen kampioenschap Autocross Masters 2020 te organiseren!

Wel zullen ze als team bereid zijn, als het mogelijk is en vrij gegeven wordt, om na 1 september haar medewerking te verlenen aan organisatoren/clubs die een wedstrijd willen organiseren. Want die balen er ook gruwelijk van, net als jullie, dat er geen groen licht gegeven kan worden op/voor wedstrijden tot september. De organisatie van de Autocross Masters zullen de vaste sponsoren persoonlijk benaderen.

Met vriendelijke groet,
bestuur Autocross Masters: Theo Dens, Richard Zwiep, Bram Hoogstra, Leo Beekmans

STAY SAFE, AND SEE YOU ON THE TRACK