Het EK Autocross komt naar Nederland!

Het was een bijzonder jaar 2020 waarin weinig werd gecrosst. Uiteindelijk waren er toch 2 autocross weekenden mogelijk begin september, een was in Pieterzijl en de tweede in Toldijk.
De wedstrijd in Toldijk stond echter ook in het teken van de EK in 2021. Ondanks de onzekere periode heeft de werkgroep rondom het EK zijn uiterste best gedaan om de baan in de EK layout aan te leggen. Dit was nodig omdat de FIA officials de baan maar ook de organisatie zouden beoordelen.

Na het weekend was het stil alleen niet voor de EK werkgroep. De FIA had een hele vragen lijst neergelegd en met name Jeroen de Voogd (Sponsoring), Marnic Meeuse (PR) en Mark Nijhuis (Baan) zijn hier druk mee geweest om al deze vragen te beantwoorden en in een mooie presentatie te zetten welke begin oktober bij de FIA beoordeeld zou worden. Na deze vergadering kregen wij uit name van Andre Slotboom ( Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF) ) te horen dat de FIA het evenement als zeer positief had ervaren ook al waren daar in eerste instanties nog twijfels over de greppels. Deze laatste twijfels zijn weggenomen en 7 december j.l. heeft de FIA World Motorsport Council dan ook officieel bekend gemaakt dat Toldijk in het weekend van 31 juli en 1 augustus 2021 het EK Autocross heeft toegewezen gekregen.

Op dit laatste zijn wij als werkgroep bijzonder trots dat het gelukt is met de hulp van vele mensen.
Echter nu begint het pas. Inmiddels is baanwerkgroep alweer in volle gang om de baan zijn definitieve vorm te geven met de kombocht en de springbult. Daarnaast zijn de werkgroep leden voor PR en sponsoring druk bezig om de communicatie maar ook zeker het financiële plaatje rond te krijgen.

De komende maanden zullen wij druk zijn om de eerste EK autocross sinds 1993 in Nederland tot een groot succes te maken. Wij zullen jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen en zijn ook te volgen op FIA EK Nederland en website www.FIAEK.NL.

Werkgroep PR
FIA EK AX-Toldijk