Home Autocross Nieuws Inschrijving Autocrossdag TerApel geopend

Inschrijving Autocrossdag TerApel geopend

0

Ter Apel- Op zondag 17 oktober 2021 zal de inmiddels traditionele jaarlijkse autocrossdag in het autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel weer op het programma staan. Het ovale asfalt van “De Polderputten” zal dan opnieuw het strijdtoneel zijn voor een groot aantal deelnemers die normaliter uitkomen in de autocross. Dit evenement mag jaarlijks steeds meer coureurs en racefans verwelkomen. Het is dan voor velen ook een dag om naar uit te kijken en een unieke kans voor de coureurs uit de autocross om met je racewagen eens op een andere ondergrond dan normaal gesproken actief te zijn.

Ook dit jaar zal het evenement weer doorspekt zijn met spanning, sensatie en vooral spektakel. Om het publiek een zo gevarieerd mogelijk programma te kunnen bieden hebben we uit alle sectoren van de autocross wel een klasse aan de start staan. Kortom voor elk wat wils. De races zullen om 11:30 uur beginnen.

Als klapstuk van de dag gaan we het evenement ook dit jaar weer spectaculair afsluiten met een zgn. CARAVAN-RACE. Hier kunt u meedoen met een auto die deze dag in één van de klasses heeft deelgenomen. Uiteraard mag de trekhaak pas gemonteerd worden na de reguliere races. De caravan dient (vooraf reeds thuis) compleet ontdaan te worden van het volledige interieur.(anders wordt u niet toegelaten tot het terrein) De lege opbouw blijft dan over en deze mag alleen van binnen verstevigd worden met een kruislingse constructie van houten panlatten (22 x 42mm). Het trekkend voertuig is verplicht om het gehele voorraam af te dekken doormiddel van gaas, dit om rond vliegende caravanonderdelen buiten de auto te houden. Tijdens de race is alleen contact toegestaan ten opzichte van de caravan, contact tussen de auto’s is niet toegestaan. Er dient een minimaal aantal deelnemers te zijn om deze caravan-race door te laten gaan. Vooraanmelding is dan ook verplicht. Dit kan bij de N.N.O. via  het online inschrijfformulier op www.ovalracing-terapel.nl 

Vooraanmelding/Inschrijving
Ook dit jaar dienen de deelnemers van alle klasses gebruik te maken van de voorinschrijving. Dit kan door middel van de NNO website, www.ovalracing-terapel,  waar het digitale formulier ingevuld en verstuurd kan worden naar de organiserende NNO. Er dienen per klasse minimaal 12 inschrijvers te zijn. Maar ook gelden er voor alle klasses een maximaal aantal inschrijvers. En iedere deelnemer kan met  één auto slechts in één van de klasses deelnemen, om zoveel mogelijk coureurs de gelegenheid te geven om deel te nemen aan de autocrossdag.

Let op, ook dit jaar is voor alle klasses van de autocrossdag het gebruik van een Mylaps MX transponder (oranje versie) verplicht. Bij de online inschrijving vragen we je transpondernummer in te vullen. In ieder geval als je mee wilt dingen naar een plek in de finale per klasse en een positie in de eindklassering. Het met het blote oog en hand registreren van de uitslag is met de grote deelnemersvelden niet meer te doen. Bij steeds meer autocross-evenementen heeft deze transponder inmiddels zijn intrede gedaan.
Standaardklasse tot 1400 cc    
(Conform NAB reglement; ook verstevigde auto’s toegestaan, geen turbo’s)

Standaardklasse tot 1600 cc    
(Conform NAB reglement; geen verstevigde auto’s)

Standaardklasse tot 2000 cc 
(Conform NAB reglement; maximaal 4 cilinders, geen verstevigde auto’s, voor licht verstevigde auto’s (alleen van binnenuit), zal bij voldoende deelname een aparte groep worden gecreëerd.) 

Toerwagenklasse                                 
(Conform NAB reglement; opgevoerd en/of boven 2000 cc of meer dan 4 cilinders, ook 4 x 4 en turbomotoren en een complete, absoluut geen verstevigde carrosserie)

Vrije Standaardklasse             
(Conform NAB reglement; verstevigde en/of opgevoerde auto’s waarbij licht contact in bochten is toegestaan)

Rodeoklasse

(conform NAB reglement; standaard auto van minimaal 900kg en maximaal 1600kg. Gemeten bij het verlaten van de baan en zonder coureur. De auto dient voorzien te zijn van een stalen dak. Jeepachtige auto, vierwiel aangedreven auto, open carrosserie (cabrio / softtop) en auto met zelfdragend chassis zijn niet toegestaan. De auto mag, absoluut niet verstevigd worden op welke wijze dan ook. De auto dient uitgerust te zijn met een standaard motor, behorend bij het merk. De motor heeft maximaal 6 cilinders en maximaal 4 kleppen per cilinder)

Bangerstox
(Conform NAB reglement; Ook dit jaar zullen de populaire en spectaculaire Bangerstox weer als gastklasse aan het programma worden toegevoegd.  De NAB/NNO reglementen zullen dan ook gehanteerd worden betreffende de constructie van de auto’s en de races. Let op, alleen de deelnemers met een Mylaps MX transponder worden opgenomen in de uitslag en het dagklassement.

Alle auto’s in alle klasses dienen op straatbanden (met ‘e’ keurmerk) te rijden. De auto’s moeten verder wat betreft veiligheid voldoen aan de gestelde eisen zoals afgelopen jaren. Dit betekent o.a. goede roll-bar, brandvertragende overall, brandvertragende onderkleding, nekband, handschoenen, minimaal een 5-puntsgordel en een goedgekeurde helm. Tevens dient iedere rijder een geldige NAB-licentie 2021 te hebben. Of een NAB daglicentie!

Licenties zijn sinds dit seizoen niet meer op het circuit verkijgbaar, maar uitsluitend via de website van de NAB (https://www.nederlandseautosportbond.nl/licentie/licentie-aanvragen) En denk aan het geluid: max 95 dBA. Auto’s dienen dus voorzien te zijn van een goed dempende uitlaat.

Deelnemers mogen met één auto, slechts in één klasse deelnemen, dit om zoveel mogelijk coureurs de kans te geven aan dit spektakel te kunnen deelnemen (m.u.v. de caravan-race)

Inschrijfgeld;
€ 25,- per auto, per klasse. 
Eventuele NAB daglicentie; € 65,-.(alleen vooraf via de website van de NAB)

Update; Corona-Check
In tegenstelling tot eerdere berichten is een CoronaCheck bij de ovalraces op zondag 3 oktober (Finales NK Ovalracing) en de autocrossdag op zondag 17 oktober nu niet meer noodzakelijk. Deze activiteit valt nu onder de categorie amateursport wedstrijden. Hier is een CoronaCheck niet noodzakelijk. Ook is het niet meer verplicht om de 1,5 meter afstand te houden en het verplicht zitten is tevens niet meer van toepassing.

Tickets
Toegangstickets voor de autocrossdag kunnen alleen online voorafgaand aan het evenement gekocht worden. De ticketshop is te vinden op de website van de NNO. Tickets worden per mail toegezonden en kunnen worden geprint of vanaf de telefoon worden gescand. Alle bezoekers en deelnemers hebben een ticket nodig.

Online inschrijving vanaf nu geopend via deze link