Manche geld op Speedway Blauwhuis

In het seizoen 2019 stelt de FAC manche geld beschikbaar voor elke klasse (met uitzondering van de stockcar F2 junior). Voor een overwinning in de heat ligt er € 50,- klaar. Een tweede plaats wordt beloond met € 30,-en een derde plaats levert € 20,- op. De officiële uitslag die door de jury openbaar gemaakt wordt is leidend. De enveloppen dienen direct na de heat persoonlijk door de coureur op te worden gehaald.

Het invoeren van manche geld betekent dat het geld voor het clubkampioenschap komt te vervallen. Op de laatste wedstrijd van het seizoen wordt de baankampioen op de baan gehuldigd. Voor de top drie in het baankampioenschap staat een beker en een enveloppe klaar.

Bij de coureursingang betalen de coureurs in 2019 weer entree geld. De entree die de coureur betaald gaat in de prijzenpot voor het manchegeld.

Voor de Stockcar F2 juniorklasse worden tegoedbonnen beschikbaar gesteld ter waarde van € 50,- € 30,- €20,-. Deze tegoedbonnen zijn te winnen als de coureurs eindigen op de vooraf bekendgemaakte eind positie. Ter voorbeeld: In heat 1 liggen de bonnen klaar voor de top drie. In heat twee zijn de bonnen te winnen voor positie 4 t/m 6 en heat 3 7 t/m 9. Dit wordt vermeld op de dagindeling. Let op: een coureur maakt alleen kans als hij/zij officieel is gefinisht.

Met sportieve groet, 
De FAC