Mogelijk geen wedstrijden tot 1 september 2020??

Gisteravond werd bekend dat MSC Rutenbrock de traditionele wedstrijd met Pinksteren heeft afgelast. Het is 1 van de vele evenementen die niet kunnen doorgaan door het corona virus wat de wereld in de greep houdt.

De coronamaatregelen voor evenementen worden volgende week mogelijk verlengd. Premier Rutte gaf woensdag tijdens een persconferentie aan dat de huidige maatregelen eventueel langer van kracht blijven.

Op dit moment zijn alle evenementen tot 1 juni geannuleerd, maar volgens Rutte is het mogelijk dat de maatregelen verlengd worden. Dit zou betekenen dat we pas in september weer naar wedstrijden kunnen gaan. Een verbod op evenementen tot 1 september, dat voorstel circuleert onder Haagse topambtenaren. Onder meer Denemarken, België en Duitsland hebben al alle evenementen tot eind augustus geschrapt.

Hopelijk weten we na de aankomende persconferentie dinsdag meer over de Nederlandse situatie. Persoonlijk hoop ik op een versoepeling van de regels zodat we elkaar weer tegenkomen in goede gezondheid op het circuit. Maar het allerbelangrijkste is de gezondheid. Hou je zo veel mogelijk aan de maatregelen, houdt afstand en denk om elkaar. Des te eerder mogen we weer naar het circuit!