Home Autocross Nieuws Einde aan dragraces Drachten

Einde aan dragraces Drachten

0
Dragracing Drachten

Er is een einde gekomen aan de dragraces op de airstrip van het vliegveld van Drachten. Dat heeft de organisatie DHRA woensdag bekendgemaakt. Vliegveld Drachten was sinds 1975 dé dragstrip van Nederland.

De DHRA zal, in samenwerking met de diverse partners, blijven zoeken naar alternatieve locaties in Nederland.

Besluiten bestuur Stichting Vliegveld Drachten

Met het oog op de toekomst en de voorgenomen ontwikkelingen op Vliegveld Drachten zijn er door het stichtingsbestuur beslissingen genomen, die effect hebben op het gebruik van vliegveld Drachten voor activiteiten en evenementen, die niet vlieggerelateerd zijn.

Een van deze beslissingen betreft het wijzigen van de aanvliegroute, aangaande de circuitbaan 07 voor GA en de bijbehorende 5.11 procedure.

Voor deze nieuwe aanvliegroute moet de hele landingsbaan worden gebruikt en moet de baan compleet worden schoongemaakt. Het baangedeelte waar rubberresten op zit zal worden schoongemaakt door een deskundig bedrijf. Vanwege de hoge kosten wordt het verwijderen van de rubber slechts eenmalig uitgevoerd, waardoor de baan niet weer kan worden gebruikt voor races.

Daarnaast sluiten de verdere ontwikkelingen op het veld en het nieuwe luchthavenbesluit, de vigerende wet- en regelgeving, evenementen uit, die de orde en veiligheid van het luchthaventerrein kunnen aantasten. Ook evenementen waarvoor de luchthaven tijdelijk gesloten moet zullen hierdoor worden uitgesloten.

Gevolg voor races

Dit betekent dat met ingang van het kalenderjaar 2023 geen (drag)races meer kunnen worden georganiseerd op vliegveld Drachten.