FAC autocross

Na 30 juni mogen grote evenementen weer, mét test

Goed nieuws voor de autosport in Nederland!? Het kabinet heeft laten weten dat de verruiming van de maatregelen ook van kracht is bij sport evenementen.

Geen afstand houden en duizenden bezoekers, veel van deze coronamaatregelen verdwijnen eind deze maand voor (sport)evenementen. De organisaties moeten wel gebruik maken van toegangstesten en vaccinatiebewijzen.

Bezoekers moeten een coronatest laten zien die maximaal 40 uur oud is, of een bewijs dat zij gevaccineerd zijn of al corona hebben gehad. Zij hoeven dan geen afstand te houden en geen mondkapje te dragen.

De eerste weken gelden er nog wel een paar extra regels. Zo mogen evenementen maximaal 25.000 bezoekers ontvangen, en mag het evenement niet langer dan 24 uur duren. De nieuwe regels gelden voor evenementen die toegangskaartjes verkopen, en op een afgesloten locatie worden gehouden.

Het is nu wachten op de reacties van de clubs. Wanneer gaan we los? Laten we hopen dat we dankzij deze versoepelingen snel weer los mogen, kunnen racen en elkaar weer kunnen treffen op het circuit.