Home Autocross Nieuws NAC crost het gat van de Frije cross Blije dicht

NAC crost het gat van de Frije cross Blije dicht

0

Na het verrijden van de allerlaatste Frije cross van Blije op 29 juli j.l., waren er veel geluiden over het waarom van het stoppen van dit succesvol evenement te horen. Een cross met een groot deelnemersveld en een grote publieke belangstelling. Een cross waar mensen kwamen die normaliter nooit op een autocross werden gesignaleerd. Een cross welke binnen 15 jaar een begrip geworden is.

Hier en daar gonsde het van de geruchten over een doorstart en het gonsde op meerdere fronten. Het gonzen is uitgegroeid tot een concrete boodschap die we jullie niet willen onthouden;

Op zaterdag 4 augustus 2018 gaat er weer gecrost worden aan de Hoarnen tussen Blije en Holwerd!

De NAC heeft in overleg met het bestuur van de Frije cross Blije en landeigenaar Willem Boersma besloten dat zij op deze dag een spectaculaire autocross zullen gaan organiseren. Dit betekend wel dat er geen ruimte meer is voor de ludieke klassen, de motoren en voor de gelegenheidscoureurs die op de Frije cross altijd zonder licentie mee konden doen. Helaas…

Hier komt veel spektakel  en snelheid voor terug.

De NAC organiseert al meer dan dertig jaar crossen in Friesland. Ze beschikken over de snelle kleibaan het ‘van der Schaaf Circuit’ te Kollum waar zij jaarlijks een aantal spannende en sensationele autocrossen organiseren. Nu als bonus een wedstrijd op de snelle kleibaan van de Frije cross van Blije!

De klassen die in Blije zullen starten;
Standaardklasse
Juniorenklasse
Rodeoklasse
Vrije Standaardklasse
Stockcar F1
Stockcar F2
Stockcar F2 Junioren

Als kers op de taart zal op Blije de FAC 1600 klasse rijden, een klasse die op de Frije cross altijd op veel deelname kon rekenen. De klasse waar ook de inmiddels beroemde duozitter aan meedeed.

Als tweede kers zullen de heren en dames van de rodeoklasse in deze arena strijden om de titel “Nederlands Kampioen Rodeo”. Dat gaat voor heel wat adrenaline zorgen op 4 augustus 2018!

Reden te meer om dit evenement alvast in je agenda te zetten en je vakantieplanning van volgend jaar hier op aan te passen! Dit mag je niet missen!

 

De “Nije cross fan Blije”
NAC-autocross
Zaterdag 4 augustus 2018
11:00 uur
De Hoarnen 3
9151 AK Holwerd