Home Autocross Nieuws Geen NK Autocross in 2020!

Geen NK Autocross in 2020!

0

Update impact coronavirus op het Eurol NK Autocross

Voor het Eurol NK Autocross 2020 zullen de startlampen dit jaar niet uitgepakt worden. In de enorm lange historie van het Nederlands kampioenschap zullen er geen kampioenen zijn dit seizoen, en zo blijven de 8 kampioenen van 2019 een jaar extra kampioen.

We horen jullie denken vanaf september mogen er toch weer vergunning plichtige evenementen plaatsvinden? Dat lijkt inderdaad een doel op zich, alleen is er op dit moment nog zoveel onduidelijk over wat dan wel en niet mag, en zelfs of het dan wel mag of kan. Dan hebben we circa 6 weekeinden waarin gecrosst kan worden en voelt iedereen de druk om te presteren zonder enige vorm van wedstrijd ritme. Ook kan er geen volledig programma worden afgewerkt in deze krappe periode, waarin het ook nog eens steeds vroeger donker wordt.

Vandaar dat de organisatie met pijn in het hart deze beslissing bij het BSAC en de KNAF hebben neergelegd. Beide partijen zijn het met deze beslissing eens en zo eindigt het seizoen na welgeteld nul wedstrijd meters.

Dit is de trieste werkelijkheid wat het coronavirus voor impact heeft op een bijzonder en apart seizoen. Het inschrijfgeld wordt aan de rijders teruggestort en met de NK clubs, die in 2020 mochten organiseren, gaat de organisatie in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden in 2021.

Het NK Autocross wil iedereen bedanken voor het vertrouwen in het kampioenschap, wat er op papier zo mooi uitzag. Helaas dus geen NK en we hopen elkaar langs de banen te treffen in het najaar.

Blijf gezond en zorg goed voor jezelf en anderen.