Home Autocross Nieuws NK Autocross Keijenborg afgelast

NK Autocross Keijenborg afgelast

0

Opnieuw hebben we de Paasdagen thuis op de bank door moeten brengen. We lijken maar niet van de (strenge) pandemieregels af te komen. Hierdoor is er op zeer korte termijn nog geen uitzicht op het houden van evenementen. Zelfs voor evenementen in de buitenlucht en zonder publiek staat de Nederlandse regering nog niet voor open. En dat is opnieuw een enorme aderlating voor alle buitensporten waar een vergunning voor nodig is. 

En zo heeft de organisatie van het NK autocross de afgelopen weken veel contact gehad met de HACC waar de eerste Eurol NK Autocross 2021 op het programma stond. Ja, jullie lezen het goed, de organisatie heeft in nauw overleg met de HACC besloten om de wedstrijd in Keijenborg op 8 mei a.s. te cancelen. Met pijn in het hart staan ze daarmee aan de vooravond van een valse start van het Eurol NK Autocross seizoen. 

Ze gaan er nog zeker niet vanuit dat er helemaal geen kampioenschap gaat komen, vandaar dat ze regelmatig contact hebben met alle andere clubs. Ook  is er regelmatig overleg met het BSAC om te kijken wat er eventueel nog meer mogelijk is.

Over eventuele alternatieven kan de organisatie van het NK autocross op dit moment nog geen enkele uitspraak doen, dus plan-C blijft gewoon bestaan. de organisator van de wedstrijd in Gersloot staat er nog steeds positief in en ze hopen dat na 5 mei de vergunning aangevraagd kan worden. Of dat ook inhoudt dat er voor 1 juli een evenement zonder publiek mogelijk is kan nog niemand zeggen. Feit is wel dat we elkaar op 8 mei van dit jaar niet zullen treffen in Keijenborg. 

Hoop houden doen we zeker, we gaan er zeker vanuit dat we een Eurol NK Autocross seizoen 2021 krijgen.