Home Autocross Nieuws Nog geen autosport in Nederland

Nog geen autosport in Nederland

0

Het kabinet heeft een stappenplan opgesteld hoe de Corona maatregelen stapje voor stapje versoepeld kunnen worden. Grote evenementen mogen pas weer doorgaan als er een coronavaccin is, zegt minister Hugo de Jonge. 

Pas als er een vaccin tegen het coronavirus is, kunnen grote evenementen weer worden gehouden. Tot die tijd is het gevaar te groot dat het virus daardoor weer opleeft, denkt het kabinet.

Veel van de strenge maatregelen tegen het coronavirus zijn of worden de komende tijd versoepeld. Zo gaan de scholen, horeca, sportverenigingen en culturele instellingen weer open. Maar van grote festivals en andere ‘massale evenementen met een landelijke uitstraling’ komt het voorlopig niet, schrijft ‘coronaminister’ Hugo de Jonge aan de Tweede Kamer.

Organisatoren en publiek moeten afwachten, want een datum kan het kabinet voor de evenementen nog niet noemen. “We hopen natuurlijk op snel, maar een jaar of langer is heel reëel.”

Vanaf 11 mei mag er weer buiten gesport worden mag weer in groepen van maximaal 10 personen, maar alleen als het geen contactsport betreft. Dit zou voor de autosport alleen mogelijk zijn wanneer de tribunes afgezet worden en ook in de pitlane voldoende afstand gehouden kan worden. Een lastige opgave voor de clubs. De openbare gelegenheden kunnen alleen op reservering open met een maximum van 30 personen. Voor dat aantal kan een vereniging geen wedstrijd organiseren.

Voor de CrossVlogs interviews betekent dit dat we vanaf 11 mei weer nieuwe interviews en items kunnen gaan opnemen.

Vanaf 1 juli zijn er weer bijeenkomsten van honderd mensen toegestaan. Met dat aantal zou je een wedstrijd zonder publiek kunnen organiseren met livestreams, maar een organisatie moet het hebben van de verkochte entreekaarten. Zonder entree, kan een club geen wedstrijd organiseren.

Na de zomer zouden sportclubs weer geopend kunnen worden. Of daarbij ook onze autosport evenementen vallen, is nog niet bekend. Moeten we dan met ons allen mondkapjes dragen? Liever een mondkapje dan totaal geen autosport! Volgens premier Rutte is het mogelijk dat mondkapjes gebruikt kunnen gaan worden in situaties waarin 1,5 afstand houden onmogelijk is. Voornamelijk zodat mensen anderen niet kunnen besmetten.

Dus of het seizoen nog een late start krijgt in september, of dat we pas in 2021 weer aan de start staan? Wij weten het niet. Het belangrijkste is dat we met ons allen veilig en gezond zijn.