Regels nieuwe privacywet

Met ingang van 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Vanaf die datum geldt dezelfde privacywetgeving in de hele EU. Wat betekent dit voor de autocross evenementen?

Het is tegenwoordig door deze wijziging wel een hot issue want mogen deze foto’s wel zomaar gebruikt worden? En hebben de deelnemers, vrijwilligers of bezoekers van het evenement ergens toestemming gegeven voor het publiceren van de foto’s?  De clubs hebben hier wel degelijk een belangrijke rol in.

De nieuwe privacywet AVG voor fotografen is belangrijk voor de organisaties. Bij de ingang van het cross terrein kan informatie geplaatst worden dat er beeldmateriaal wordt gemaakt voor promotionele doeleinden. Dit kan eenvoudig geplaatst worden op een A4 document naast de kassa. Door daarna het kaartje te kopen en het terrein te betreden voldoen alle fotografen, cameramensen en promotors zich aan de nieuwe eisen.

Afgelopen week heeft RaRaRacing een mail uitgestuurd naar al onze betrokken organisaties om deze informatie bij de kassa te plaatsen vanaf de komende evenementen. Door zo`n tekst bij de ingang te plaatsen, kunnen alle promotors ook bezig blijven met het promoten van de sport en met een gerust hart beeldmateriaal vastleggen. Want ook het vastleggen op beeld van een persoon, heeft te maken met deze nieuwe privacyregels.

Meer informatie over dit onderwerp kan hier gevonden worden: https://www.allesoversport.nl/artikel/privacywetgeving-voor-sportaanbieders/