Home Autocross Nieuws Silver roof competitie trapt af in Hallum

Silver roof competitie trapt af in Hallum

0

Hallum is aanstaande zaterdag de eerste scherprechter in de Silver Roof competitie. Nog twaalf coureurs maken kans op de winst van de zilveren spoiler. Deze titel is op dit moment in handen van Tsjalle Greidanus. De twaalf coureurs krijgen zes wedstrijden de tijd om zoveel mogelijk punten te scoren. Ook voor dit jaar is de baan in Hallum weer opgebouwd tot een volwaardige Speedway, met boarding. Omdat er eens per jaar geracet wordt, is het voor elke coureur een uitdaging om als winnaar boven te komen. Op zondag gaat de competitie verder op Speedway Blauwhuis. In dit artikel stellen wij de 12 coureurs kort voor:

 

Jelle Tesselaar scoorde in het reguliere seizoen de meeste punten. De huidige winnaar van de Stockcar F1 bokaal zal dit jaar zijn best gaan doen om voor het seizoen 2024 de zilveren spoiler te kunnen winnen. Jelle kent tot nu toe een degelijk seizoen en wist zich ook te plaatsen voor het WK.

 

Mark Veenstra heeft zich gekroond tot Nederlands kampioen. Tot nu lijkt alles te lukken voor Mark en zijn enthousiaste team. Hij won 4 finales op rij met als hoogte punt de Nederlandse titel. Met dit gegeven is Mark misschien wel de grootste kanshebber om met het zilverwerk naar huis te gaan. Tel daarbij op dat hij vorig jaar tweede wist te worden in Hallum.

 

Een goed begin is het halve werk, dat zal ook Koen Maris denken. Hij eindigde op een derde plaats in de reguliere competitie. De winnaar van de World of Dirt scoort dit jaar een ongekend hoog gemiddelde, als het gaat om het te behalen punten per wedstrijd. Kan hij naast het Oranje-goud geblokt ook de puntenkampioen worden?

 

Wybe de Vries wist de zilveren spoiler al eens te winnen. Hierdoor weet hij wat ervoor nodig is om deze prijs te winnen. Wybe is de huidige houder van de grote prijs van Hallum. De man uit Hantum voelt zich gesterkt door de support van het thuispubliek.

 

Lourenz de Vries is Koning Vlees, zijn seizoen gaat gepaard met vallen en opstaan. De nieuwe stockcar van Lourenz kent soms zijn grillen. Met name een haperende motor gooit soms roet in het eten. Lourenz is eigenlijk altijd de rust zelve en zal deze kracht omzetten in snelheid.

 

Tsjalle Greidanus is de huidige houder van de zilveren spoiler. Vorig seizoen reed hij alles wat los en vast zat. Door deze toewijding scoorde hij de meeste punten en kon hij de spoiler verzilveren. Voor dit seizoen zit er weer een competitie aan verbonden, als het gaat om het prolongeren van zijn spoiler. Tsjalle is een bekeken coureur en weet precies wanneer moet toe slaan in een duel.

 

Niels ‘de gekste’ Tesselaar schaart zich ook bij de twaalf silver roof superstars. Niels liet eerder dit seizoen zien dat hij misschien wel op Speedway Blauwhuis de beste zaken moet gaan doen, het lijkt erop dat dit circuit hem goed ligt. Toch zal Niels graag opzoek gaan naar extra geluk op Sint Maarten en Speedway Emmen.

 

Bij Jan Kuin kun je altijd rekenen op zijn enthousiasme en toewijding aan de sport. Jan en zijn team missen niet veel wedstrijden. In deze silver roof competitie zal hij vooral constant moeten scoren. Hele goede manches worden wel eens afgewisseld door lekke banden. Als Jan de banden heel kan houden kan hij zeker ver komen.

 

Pieter Langeveld wist de eerste editie van de silver roof competitie te winnen. Toen was de finale op Speedway Blauwhuis. En wist hij Bert de Vries met een minimaal aantal punten af te troeven. Het afgelopen seizoen gingen zaken voor vermaken en was hij een aantal wedstrijden afwezig. Toch is Pieter een graag geziene gast die op elke startlijst een toevoeging is.

 

Edwin Ploeg kenmerkt zich door zijn harde maar faire rijstijl. Edwin rijdt in dienst van Stockcarteam Buitenpost. Hij is eigenlijk altijd in goeden doen, zowel op als naast de baan. Maar laat je niet in de luren leggen door zijn voorkomen. Als het erop aankomt zet hij met alle liefde de bumper erop.

 

Pieter van der Iest hoopt dat de motorproblemen nu echt achter de rug zijn. Dit seizoen rookte hij al 4 motoren op. Misschien zegt dit ook wel iets over zijn zware rechtervoet. Want gas geven kan Pieter als geen ander. Voor deze competitie zal hij niet de topfavoriet zijn, maar poets Pieter nooit uit.

 

Sander Goos doorliep het traject van Junior F2, F2, een klein uitstapje naar de Rodeoklasse, naar de Stockcar F1 klasse. Sander is een coureur die dit jaar vaak in de voorste gelederen zit. Door zijn constante presteren heeft hij zichzelf een plaatsje verzekerd in de top 12, en kan ook hij een gooi doen naar de zilveren spoiler.