DE NAB PRESENTEERT: HET STOCKCAR F1 WORLD OF DIRT (WK DIRT)

De bij de Nederlandse Autosport Bond aangesloten clubs slaan de handen ineen. Gezamenlijk organiseren de clubs de World of Dirt voor de Stockcar F1. Vanuit de NAB vindt men dat het tijd wordt voor een landelijk kampioenschap. Dit kampioenschap dient ter promotie autosport in het brede perspectief.

 Voor de coureurs zal het ertoe leiden dat men aantrekkelijke wedstrijden kan rijden. Tevens wordt er gewerkt aan een structurele zeer aantrekkelijke prijzenpot. Voor het publiek zal spanning en spektakel gegarandeerd zijn. Het kampioenschap is in de basis een landelijk kampioenschap, maar er wordt ingezet om er een wedstrijd met Internationale allure van te maken. Denk hierbij aan buitenlandse deelnemers en toegankelijke wedstrijden voor buitenlande autosportfans. Omdat er vrijwel wekelijks wedstrijden gereden worden op diverse banen zal dit kampioenschap uiterst aantrekkelijk zijn om op de voet te volgen. Ook zullen hierbij de tussenstanden na elke wedstrijd via de websites van de clubs/NAB en de socials gedeeld worden.

De World of Dirt wordt overwegend op gravel/klei gereden. Na introductie van deze formule overweegt de NAB om eenzelfde kampioenschap uit te rollen voor andere klassen die onder de vlag van de NAB rijden. Om op deze wijze de sport toekomstbestendig te houden/maken. Binnenkort meer nieuws met o.a. de agenda.