Home Autocross Nieuws Uitleg over livestream ACON

Uitleg over livestream ACON

0
ACON livestream

We zien dat er bij een klein aantal personen wat onduidelijkheid is over de vernieuwde livestream bij de ACON. We hebben hierom een aantal dingen uitgeschreven.

De livestream was 3 jaar lang via Youtube gratis te bekijken en nu vragen we een hele kleine bijdrage voor deze onkosten. De kosten zijn hetzelfde als de entree aan de kassa, namelijk € 12,-.  Bedenk dat we alles met een relatief klein budget doen en daarin toch wat prachtigs neerzetten voor de thuisblijvers. Want vergis je niet, er zitten wel behoorlijk wat onkosten aan het in beeld brengen van zo`n liveverslag met meerdere camera`s.

We zijn hiermee begonnen tijdens de Corona lockdown zodat toch iedereen kon genieten van de races bij de ACON. We werken op zo’n dag niet met 1 persoon die een goedkope camera bediend. Er wordt tijdens de livestream gebruik gemaakt van minimaal 3 dure professionele camera’s met een regisseur die kan schakelen tussen de diverse camerabeelden en de verschillende presentatoren. Dat is niet een kleine onderneming!

Om de livestream te kunnen bekijken, moet jij je wel vooraf registreren. Wacht dus niet tot zondagmiddag met deze registratie en doe dit vooraf via: https://aconlive.nl/ . Het registreren kost niet veel tijd en is ook niet ingewikkeld.
Let op: de toegang naar de livestream is niet overdraagbaar. Per account kunnen er maximaal twee streams worden getoond. Door het delen van gebruikersgegevens kunnen er problemen met de doorgifte van de livestream ontstaan.
Je kijkt dus weer rechtstreeks via de browser. Zorg wel voor een goede (bekabelde) internet verbinding. Dit is namelijk afhankelijk van hoe jij de beelden krijgt te zien.
Je hebt dan een geweldige optie om alles live mee te beleven vanaf 11:30 uur tot ongeveer 18:00 uur. Net als alle andere jaren blijven we live uitzenden tot na de laatste finales en huldiging.

Wij zijn in ieder geval heel blij dat de livestream blijft bestaan op deze manier. De organisatie had na de lockdown regels ook kunnen stoppen met de livestream.

Natuurlijk zien we jullie allemaal fysiek op het circuit, maar mocht dat niet lukken, dan kun je op deze manier genieten van de wedstrijden!