Home Autocross Nieuws Update Robert Spaansen – 27 juni

Update Robert Spaansen – 27 juni

0

Tijdens de KingsBattle is Robert Spaansen hard van de baan geschoten. De organisatie reageerde hier gelijk snel en goed op en hij is met een ambulance vervoerd naar Groningen. Daar werd geconstateerd dat hij een kleine bloeding heeft in zijn hersenen.

Op 1 mei is Robert overgebracht van het UMCG naar de Medium Care afdeling in het ziekenhuis in Alkmaar. De reis is goed verlopen. Hij reageert weer op zijn directe familie maar slaapt nog erg veel. De komende periode moet hij heel veel rust houden.

UPDATE 6 MEI:
De familie heeft net een gesprek gehad met de arts, deze is redelijk positief. Robert zijn ribben en klaplong herstellen goed, ook de bloeding in zijn hersenen is kleiner geworden. We hebben nog een lange weg te gaan en RUST is heel belangrijk voor hem! Voorlopig blijft hij nog een tijdje op de Medium Care.

UPDATE 18 MEI:
Robert is nu op Neurologie, verwardheid, boosheid voeren de boventoon, heel jammer maar waar. Dit schijnt bij het letsel te horen wat hij heeft opgelopen met het ongeluk. Met medicatie is het zoeken naar een weg hierin. We hebben nog een lange weg te gaan met het herstel. De familie houdt nog steeds hoop dat de dag komt dat hij weer de oude wordt.

UPDATE 26 MEI:
Hier nog weer een kleine update. Robert is opgenomen in GGZ Heiloo, hoort hij hier? Nee daar hoort hij niet, maar omdat hij lichamelijk uitbehandeld is in het ziekenhuis en als je boos en agressief gedrag vertoond (wat komt door zijn hersenletsel) mag je niet naar een revalidatiecentrum en val je tussen wal en schip! Zo is onze gezondheidszorg, helaas. Robert is nog steeds erg in de war, maar we hopen nog steeds, en dat valt echt niet altijd mee, dat we straks eens wat vooruitgang zien en dat er wat vooruitgang blijft.

UPDATE 2 JUNI:
Hier weer een update over Robert. Hij zit nog steeds in Heiloo, maar de familie hoopt dat hij daar zijn langste tijd heeft gehad. Ze moeten eerlijk zeggen dat het personeel daar echt het beste met Robert voor heeft! Wat een toppers daar! Robert heeft veel heldere momenten, daar zijn we erg blij mee, maar kan ook nog wel warrig zijn. De familie hoopt dat hij beetje bij beetje deze stijgende lijn vol kunnen blijven houden, wat zou dat mooi zijn!

UPDATE 10 JUNI:
Hier nog weer een update over Robert. Hij is nog steeds in Heiloo maar gelukkig wel verhuisd naar de rustigere kant. Dit is beter voor zijn herstel. Afgelopen week is hij goed vooruit gegaan gelukkig! Het boze en agressieve gedrag is gelukkig helemaal weg. Hij slaapt nog wel heel veel, en dat is goed voor zijn herstel. Hij staat op de wachtlijst voor Heliomare, maar dat kan wel 14 dagen duren, dus dat moeten we afwachten.

UPDATE 27 JUNI:
Dit word de laatste update over Robert. Hij is gister thuisgekomen! Ze zijn wel in Heliomare geweest voor een gesprek, maar hoeft (nog) niet te revalideren daar. De afspraak is nu dat de familie gaan kijken hoe het thuis gaat. Waar lopen ze tegen aan en welke hulp zouden ze kunnen gebruiken. Robert heeft nog steeds heel veel rust nodig en de familie moet nu samen met hem leren waar de grenzen liggen. Ze hebben nog wel een lange weg voor de boeg, maar de familie gaat ervoor!

Wij vragen iedereen om met respect om te gaan met deze informatie en om de familie waar nodig te steunen.