Home Autocross Nieuws Update situatie Autosport Groningen

Update situatie Autosport Groningen

0

Beste autocrossvrienden en medestrijders!

Allereerst nogmaals dank voor de overweldige steun die wij uit verschillende hoeken mogen ontvangen. We willen nogmaals benadrukken dat jullie steun ons strijdbaar heeft gemaakt om nogmaals de mallemolen in te stappen.

Dit resulteerde in een overleg vanmiddag op het gemeentehuis van Gemeente Het Hogeland in Uithuizen. Dit maal een ontvangst zonder camera’s, maar dit terzijde.

Conclusie van dit gesprek is dat wij samen met de gemeente en de Provincie Groningen willen werken aan constructieve oplossing, onze insteek (en absolute voorwaarde) blijft dat alle wedstrijden in 2019 doorgang kunnen vinden.

Hier lijkt na dit gesprek weer enige hoop op te zijn. Feit blijft dat we afhankelijk blijven van de uitkomsten van het uitgebreide ecologisch onderzoek wat linksom of rechtsom simpelweg moet plaatsvinden.

Komende dagen gaat er meer duidelijkheid komen of wij, met het plan van aanpak zoals die nu van onze zijde op tafel ligt, in aanmerking komen voor een (plat gezegd) “gedoogvergunning” gedurende het uitgebreide onderzoek. De wedstrijden zouden dan, afhankelijk van de onderzoeksresultaten, wél door kunnen gaan.

Nogmaals, we willen absoluut geen valse hoop geven maar we zien dit als een uitstekende stap in de goede richting.

We houden jullie op de hoogte, zodra er meer duidelijk is laten wij dit weten.