Home Autocross Nieuws Vanaf woensdag meer versoepelingen

Vanaf woensdag meer versoepelingen

0

Het sociale leven krijgt vanaf woensdag weer wat meer lucht: de geplande versoepelingen gaan door. Buitensport in teamverband mag weer, helaas wel zonder publiek of met een maximaal aantal van 30 bezoekers. Stap twee van het openingsplan kan zoals verwacht doorgaan. Wat dit betekent voor de autocross is nog niet bekend, maar wij zien dit als positief nieuws.

De autocross evenementen draaien op de inkomsten van het publiek. Wedstrijddagen zonder publiek zijn voor veel clubs niet haalbaar. De kosten om een wedstrijd te kunnen organiseren zijn erg hoog. Dat moet worden terugverdiend door de bezoekers.

Voor alle verruimingen gelden tal van regels om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt en mensen onderling afstand kunnen houden. Een livestream van een wedstrijd zonder publiek is mooi, maar onze sport beleef je pas écht wanneer je erbij bent. Autocross is geen teletekst sport.

Laten we hopen dat we snel weer kunnen genieten van onze mooie sport + elkaar weer tegenkomen op gepaste afstand. Want naast dat we de sport missen, missen we ook het praatje met elkaar langs het circuit.