Home Autocross Nieuws Virologen voorspellen: nog geen (auto)sport zomer

Virologen voorspellen: nog geen (auto)sport zomer

0

Het NK Stockcar F1, de KingsBattle, het speedweekend Texel, de Pinksterraces, we kijken er allemaal naar uit. Maar virologen en andere experts twijfelen aan wat er straks verreden kan worden.

Corona houdt Nederland bezig met alle maatregelen. Een mogelijke derde golf schijnt eraan te komen. Het einde van deze pandemie is nog niet in zicht. En dat zal volgens experts opnieuw een gigantische impact hebben op sportjaar 2021. Op versoepelingen hoeven we (vrees ik) nog niet binnen paar weken nog niet te rekenen.

Werken met een bubbel zoals de Formule 1 & de eredivisie is in onze sport gewoon niet haalbaar. En wat als een groot deel van Nederland dan al gevaccineerd is, is het dan al verstandig om dicht op elkaar te zitten met duizenden fans? Want reken er maar op dat de eerste wedstrijden massaal bezocht zullen worden. Iedereen mist onze mooie sport, van coureurs, monteurs, fans, vrijwilligers en de organisaties. Persoonlijk verwachten we de komende maanden nog geen races op onze mooie circuits.

Ook deze autocross zomer dreigt opnieuw verre van normaal te worden. Laten we hopen dat de vaccinaties helpen en dat we eind 2021 ons weer voorzichtig naar de circuits kunnen begeven. Wedstrijden zonder publiek met een live-stream is een uitkomst, maar dat is voor veel clubs financieel niet haalbaar.

Of je nu achter de maatregelen staat of niet, we moeten met ons allen vooruit kijken. Hopelijk blijft iedereen gezond en zien we elkaar snel weer langs de circuits.