Home Autocross Nieuws Wedstrijd Saloonstox Emmen verplaatst

Wedstrijd Saloonstox Emmen verplaatst

0
Emmen
De Inschrijvingen voor de Season Opener zijn gesloten. Er heeft zich een recordaantal auto’s ingeschreven voor alle klassen. ca 260 autos is fors meer dan met bijv de teamrace. Dit is natuurlijk supergaaf maar zet ons ook voor uitdagingen.

Wij hebben afgelopen dagen alle scenarios doorgenomen en hebben geconcludeerd dat we voor een uitdaging staan die op geen enkele realistische manier succesvol te behalen is in de oorspronkelijk opzet. Hierom hebben we een zeer drastisch besluit moeten nemen wat in de historie van Speedway Emmen niet eerder is voorgekomen. Nl, Een klasse, in dit geval de Saloonstox, wegens succes verplaatsen naar een andere dag. Aanstaande zaterdag komen dus alleen de f1, 2L Saloon Stockcars en de Unlimited Bangers aan de start.
We realiseren ons dat dit platgezegd “superkut” is voor iedereen en m.n. voor de SaloonStox rijders die al sinds eind Oktober staan te trappelen. Ook wij balen hier enorm van maar en we zijn van mening dat dit de enige haalbare optie is om de Season Opener succesvol te organiseren. We hebben als organisatie ook de verantwoordelijkheid voor onze vrijwilligers, andere rijders en het publiek om een leuke racedag aan te bieden.
Belangrijkste redenen
Een groot deel vd 260 auto’s komt met grote bussen en opleggers voor hun Stockcars. We weten niet of dit überhaupt gaat passen in de pits. Daarnaast moeten deze 260 auto’s verdeeld worden over een dagprogramma van minimaal 30 heats.
We kunnen niet het risico nemen dat we halverwege de ochtend erachter komen dat alles vastloopt in de pits omdat er te weinig ruimte is want dat zal alleen nog maar meer onvrede opleveren en zorgen voor een uitgestelde start en extra vertraging gedurende de hele dag ivm slechte doorstroming.
Zelfs wanneer ruimte geen punt zou zijn dan hebben we nog steeds te maken met een racedag die ca 10 uur zal duren als er niet teveel oponthoud is. Dat is voor alle partijen echt te lang met het risico dat we helemaal niet overkomen.
compensatie
De agenda wordt gemaakt op inschattingen gebaseerd op ervaringen uit het verleden. Hoewel niemand deze aantallen had kunnen verwachten voelen we ons wel verantwoordelijk. Daarom bieden we alle saloonstoxrijders die zich ingeschreven hadden voor de opener, de mogelijkheid om op 22 april, gratis te komen trainen op Speedway Emmen.
wijzigingen kalender
Om de Saloonstox wedstrijddag in te kunnen halen moeten we een aantal omzettingen doen in het programma voor de rest van het jaar! De Saloonstox wedstrijd zal ingehaald worden met de Oliebollenrace. De limited Bangers op die dag worden verplaatst naar de zondag van de teamrace en de Van Bangers worden verplaatst naar de Metal Bender in September.