Home Autocross Nieuws Wel versoepelingen, niet voor de cross

Wel versoepelingen, niet voor de cross

0

Vanaf 30 juni gaat ons land weer een stuk verder open. Voor de sportsector gaat de maximale groepsgrootte naar 50 personen per locatie, binnen en buiten. Ook daar wordt de anderhalve meter losgelaten als dat niet kan, zoals bij teamsporten als voetbal en contactsporten. Bij de autocross lijkt deze anderhalve meter regel dus nog wel van kracht te blijven.

Publiek bij jeugd- en amateurwedstrijden blijft voorlopig verboden. De autocross valt (naar ons weten) onder amateurwedstrijden. Dus de clubs moeten het nog even doen zonder (grote getale) publiek. Dat is erg jammer, want zonder publiek is het erg lastig voor een organisatie om een financieel gezonden cross te organiseren.

Met deze versoepelingen lijkt het weer mogelijk om toch wedstrijden te organiseren. Dan wel zonder publiek of mogelijk toch met een klein aantal personen. We blijven positief. Nu is het wachten op de NAB & KNAF hoe ze invulling kunnen vinden aan deze regels. Bijvoorbeeld of een evenement wel mogelijk wordt met toegangstesten. Daar gaan wij niet over.

Laten we hopen dat we elkaar snel weer in goede gezondheid mogen spreken op het circuit en mogen genieten van onze mooie sport.