Home Autocross Nieuws Wisseling van de wacht bij Speedway Emmen

Wisseling van de wacht bij Speedway Emmen

0
Emmen

Ca 15 jaar geleden hadden Minne Meyer en Douwe de Haan de droom een eigen speedwaybaan te realiseren. Met een grote investering van tijd en middelen hebben ze samen met hun partners en trouwe team van vrijwilligers de Speedwaybaan in Emmen opgebouwd tot wat het nu is. Ontelbare vrije weekenden hebben ze doorgebracht om alles bij te houden en waar nodig te verbeteren. Zo zijn afgelopen jaren de bochten aangepast, ontwatering van de baan verbetert, extra sta tribunes en toiletten geplaatst.

Tijdens de pandemie is bij Minne en Douwe de vraag ontstaan wat hun wensen waren met het oog op de toekomst. Ze wilden beiden langzaamaan afbouwen. Voorwaarde was echter dat de speedwaybaan moest blijven voorbestaan. Achter de schermen is er de afgelopen maanden hard gewerkt om hier invulling aan te geven en dat is gelukt, ondanks de onzekere COVID vooruitzichten.

Vanaf heden zullen Jos Bruggeman, Randy Mulder en Harmen Zwerver de gezichten worden voor  Auto Speedway Emmen. Minne en Douwe zullen de eerste jaren nog gewoon actief zijn maar langzaamaan steeds meer taken en verantwoordelijkheden overdragen aan de nieuwe organisatie.

Jos Bruggeman, is een vertrouwd gezicht op Emmen en vanaf de eerste bangerwedstrijd al betrokken als vrijwilliger. In de eerste jaren als vlagger, keurmeester en de laatste jaren als promotor. Hij zal de rol van ASE organisator op zich nemen en blijft promotor van de bangerklassen. Voor de bangerorganisatie zal er vooralsnog dan ook niet veel veranderen.

Randy Mulder, is een bangerrijder van het eerste uur. Die naast Emmen ook veel op Warneton (België) en in Engeland heeft gereden. Randy zal zich in mindere mate bemoeien met de organisatie maar zal vooral het facilitaire gedeelte gaan verzorgen. D.w.z. onderhoud van de baan, de accommodatie en de vele machines. Dit zal het komende jaar nog gedaan worden door Minne en Douwe maar Randy zal komende jaren steeds meer over gaan nemen.

Voor de promotie en organisatie van de Stockcars zal Harmen Zwerver het nieuwe aanspreekpunt worden voor alle stockcar klassen. Harmen is een echte stockcarman en is vanaf 2008 actief als stockcarcoureur. Harmen heeft als coureur op vele banen gereden zowel in NL als ook in Engeland. Harmen is nog steeds actief in de F1 asfalt klasse.De komst van Harmen belooft een frisse start voor de Stockcars op Emmen. Met een nieuw nationaal kampioenschap (World of Dirt) in het verschiet is dat een mooie aftrap om het dirt-track-stockcar racen verder te laten groeien.

Samen met ons trouwe team van vrijwilligers, de rijders en het publiek willen we nog mooiere en grotere wedstrijden organiseren zodat onze gezamenlijke hobby nog jaren kan voortbestaan. Hoewel we nog lang geen afscheid gaan nemen van Minne en Douwe willen we hen wel alvast bedanken voor het vertrouwen en deze kans.

Uiteraard hebben we ook een aantal nieuw ideeën, zoals trainingsdagen, een entertainersklassement vd bangers etc etc maar daarover later meer! Wordt vervolgd!!!